Salata calda cu legume si carne de vita la gratar
Daca doriti sa duceti experienta unui „gratar” la alt nivel, va recomand sa faceti o salata de vita cu legume, atat coapte cat si crude.
Mai jos va arat intr-un clip cum am procedat eu si va las ingredientele pentru o salata de 4 persoane
Ingrediente:
1 bucata de carne de vina de 400-500 g (ideal impanata – vrabioara, ribeye)
1 dolvecel
4-5 cartofi noi mici
1 ceapa rosie
2 ardei iuti (optional)
1 porumb
300-500 g rosii
salata verde sau mix de ierburi
Otet sau glaze balsamic
ulei de masline
Usturoi granulat
Piper proaspat rasnit
sare
Cum procedam:
Condimentam vita cu sare si piper
Taiem dovleceii bastonase si ii condimentam cu usturoi granulat, sare, piper si putin ulei de masline
Taiem cartofii in sferturi si ii asezonam ca pe dovlecei
Ungem porumbul cu putin ulei de masline, apoi il saram
Curatam si taiem ceapa in doua
Punem vita, dovleceii, cartofii, ceapa, ardeii si porumbul pe gratar si le coacem dupa preferinta
Intre timp taiem rosiile si pregatim ierburile
Montaj:
Punem randuri din fiecare ingredient pentru a face un curcubeu de arome si culori
Taiem boabele de pe stiuletele de porumb si le presaram peste salata
Asezonam cu sare si piper, turnam ulei si otet
O savuram calda.
Toate ingredientele sunt achizitionate de la Carrefour, iar clipul face parte din proiectul Gustografia despre care va voi povesti mai multe in articole viitoare.
Cu, drag, Praji