Choux aperitiv

Choux aperitiv umplute cu pate de mangalița și gogoșar în oțet și cu pastă de telemea cu smântână și leurdă

Această coronță vine ca o alternativă la clasicele aperitive pentru mesele de sărbătoare, în speță masa de Paște.

Am facut gogosele din aluat clasic choux pe care le-am umplut cu cremă sarata.

Mai jos vă las rețeta completă și câteva poze dragute.

Ingrediente (pentru 20 gogosele):⁣

225 ml apa
50 g unt
125 g faina
2oua
un praf de sare

Pentru pasta de branza:
100 g temelea
50 g smantana
4-5 frunze de leurda (sau alte verdeturi, în funcție de preferinta)

100 g pate (de oricare dorim)
Câteva felii de gogoșar în oțet

Cum procedam:

Gogoselele:⁣
Intr-o cratita punem la fiert, la foc mic, apa, untul si sarea;⁣

Cand fierbe apa, turnam toata faina odata si amestecam energic pana se formeaza o pasta; ⁣

Mai amestecam 2 minute pe foc, apoi dam deoparte si lasam compozitia 5 minute sa se racoreasca;⁣

Cand aluatul s-a racorit, adaugam cate un ou, apoi il incorporam. Adaugam urmatorul ou doar cand oul adaugat ulterior s-a incoporat complet;⁣

Punem compozitia intr-un pos cu dui (varf rotund) si posam, in tava tapetata cu hartie de copt, aveline (moate) cu diametrul de 3 cm si inaltime de 1,5-2 cm, cu distanta de 6-7 cm intre ele – isi vor mari volumul la coacere;⁣

Coacem la 200 de grade pentru 20 de minute, functia ventilatie – nu deschidem sub nicio forma cuptorul in timpul coacerii.⁣

Lasam gogoselele să se răcească complet, apoi punem în poș, pe rand, cele doua paste

Punem în cele care vor fi umplute cu pate câte o bucățică de gogoșar, apoi pateul, iar în celelalte postam direct pasta de branza.

Sunt atât de bune simple încât pot fi servite ca atare la aperitiv.

Cu drag, Praji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.