Simplu si gustos
Eu iubesc mancarea chinezeasca si pentru gust si pentru ca este santoasa, dar nu in ultimul rand si pentru ca se face foarte rapid. Tehnica stir fry, folosita in special de asiatici, incepe sa fie adoptata din ce in ce mai mult si in Europa. Este o tehnica simpla, in care legumele si carnea se gatesc rapid la foc puternic, ele pastrandu-si astfel toate proprietatile.
Pentru astazi m-am gandit sa va prezint reteta mea preferata pe care o gatesc in timpul saptamanii: vita picanta stir fry, cu legume. Se face rapid, simplu si este foarte foarte gustoasa.
Iata de ce avem nevoie:
Cantitatile sunt pentru 2 portii
- wok
- 300 g carne de vita
- 1 lingura pasta de ardei iute (se gaseste la magazinele cu specific asiatic)
- 1 dovlecel mic
- 1/2 ardei gras rosu
- 2-3 cateti de usturoi
- 2-3 linguri sos soia light
- 2 linguri ulei pentru prajit (de preferat de susan)
Cum facem:
- taiem vita felii subtiri, apoi o amestecam cu pasta de ardei iute. Deoarece eu aveam o bucata de pulpa de vita, am preferat sa o las la macerat de pe o zi pe alta, astfel s-a fragezit mai bine – asa va recomand sa faceti si voi
- taiem ardeiul si dovelecelul betisoare, iar usturoiul felii
- punem uleiul la incins in wok, la foc mare
- cand s-a incins uleiul punem usturoiul, apoi, imediat adaugam carnea
- amestecam continuu 2-3 minute, dupa care adaugam legumele
- mai amestecam 1-2 minute, adaugam sosul se soia si inchidem focul
- servim cu garnitura preferata: orez sau taitei de orez
Mai simplu de atat nu se poate!
Va doresc pofta buna!
Daca doriti sa vedeti si o alta reteta stir fry, gasiti aici.