Quiche cu legume congelate si rosii cherry

 Va eram datoare cu reteta tartei sarate pe care v-am aratat-o  in prima zi de martie. Multumesc ca atat de multe persoane au fost inteesate de aceasta tarta. Cu scuzele de rigoare si fara alte introduceri va las mai jos reteta.

Pentrua aluat:

300 g faina alba de grau

100 ml vin sec sau demisec

80 ml ulei de masline

½ lingurita de sare

Pentru umplutura:

2 oua

200 ml smantana dulce

2 ciuperci champignon

1 ceapa medie

200 g legume congelate (eu am folosit mix mexican)

½ legatura patrunjel

8 rosii cherry

2-3 linguri ulei de masline

Sare

Piper

Cum procedam:

Aluatul:

Intr-un bol incapator amestecam toate ingredientele, apoi framantam cat sa formam o bila de aluat  – invelim intr-o folie si dam deoparte (nu la rece) cat pregatim umplutura

Intindem aluatul intr-o foaie cu o grosime de ½ cm

Modelam bine aluatul dupa forma tavii, apoi il intepam  din loc in loc, pe fund, cu ajutorul unei furculite

Peste aluat punem hartie de copt pe care o acoperim cu boabe de fasole sau orez (acestea vor impiedica aluatul sa le umfle)

Coacem aluatul la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10 minute, apoi scoatem boabele cu tot cu hartia de copt si mai lasam la cuptor inca 5 minute

Scoatem tava de la cuptor si lasam aluatul sa se raceasca pana cand pregatim umplutura

Umplutura:

Tocam marunt ceapa si o adaugam in tigaie impreuna cu cele 2 linguri de ulei, lasam 2-3 minute la calit

Dupa cele doua minute adaugam ciupercile si mai lasam inca 2-3 minute

Adaugam legumele direct din punga si le lasam pana cand se dezgheata – luam de pe foc

Intr-un bol incapator batem cele doua oua impreuna cu sare si piper

Adaugam smantana dulce si mai amestecam putin

In tava cu altuatul deja racit distribuim uniform legumele, adaugam frunzele de patrnjel si, din loc in loc, rosiile

Turnam usor copozitia cu ou si smantana

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.