Ma veti intreba ce legatura au fursecurile cu bijuteriile de aur. Va si raspund. Acum ceva timp mi-a scris Simona de la Iona Jewlery cu propunerea de a colabora. Si cum poate colabora o fata care face prajituri cu un brand de bijuterii. Pai cam asa: 1 sa poarte frumoasele bijuterii si 2 sa pregateasca niste fursecuri fine si delicate asemenea bijuteriilor.
Cat de fine au iesit fursecurile, nu stiu, vedeti in poze. Ce stiu sigur este ca au iesit foarte fragede si aromate, acoperite de un strat fin de ciocolata. Pe cele cu zmeura le am acoperit cu zmeura liofilizata, pe cele cu socata, cu flori se soc uscate.
Va las mai jos reteta, insa inainte de asta vreau sa va povestesc cate ceva despre delicatele piese care sunt, banuiti bine: romanesti.
Sunt bijuterii deosebite din aur alb, galben si roz, de 14 K purtatoare de simboluri si povesti. Sunt create de designeri de produs din Romania si faurite maestri bijutieri din atelierele locale. Sunt mandra ca m-au ales sa port asemenea povesti aurite.
La gat port:
Colier la baza gatului, The Golden Ratio – poportia de aur este cel mai cunoscut simbol al perfectiunii, se regaseste in majoritatea picturilor si obiectelor de arta care ne-au furat sufletul si iubirea;
Colier Half Moon -“Noi credem ca Half Moon seamana cu luna descrisa de Eminescu. Pentru decupajele fine in aur ne-am inspirat din umbrele padurii.” – echipa Iona
Pe mana dreapta:
Pe mana stanga:
Bratara cu lantisor The Golden Ratio;
Bratara cu lantisor God of Wind – “Sursa de inspiratie pentru aceasta bratara este zeul vantului din cultura Azteca, Ehecatl, creatorul lumii” – echipa Iona
Bratara cu lantisor O From Office – bratara care poate fi personalizata cu gravura.
- Eu am facut de 2 dimensiuni – cu diametrul de 6 cm si cu diametrul de 2 cm
- 300 g faina alba de grau
- 80 g zahar alb sau brun
- 170 g unt gras (82% grasime) foarte rece, de la frigider
- 1 praf de sare
- 50 g zmeura proaspata
- 2-4 linguri de socata sau apa minerala
- Pentru toping
- 300 g ciocolata alba
- Cateva bucatele de zmeura liofilizata
- 1-2 flori de soc uscate
- Colorant alimentar rosu si galben, optional
- Aluatul
- Punem intr-un bol incapator faina, zaharul si sarea, apoi le amesetcam
- Adaugam untul taiat cuburi
- Cu ajutorul varfurilor degetelor infainate maruntim untul astfel incat sa obtinem un pesmet fin
- !Atentie, aceasta operatiune se face obligatoriu cu degetele, deoarece podul palmelor este prea cald, fapt ce va face ca grasimea sa se topeasca si astfel aluatul nostru va deveni elastic si, automat, tare.
- *Aluatul se se poate face si in blender
- Dupa ce am obtinut textura de pesmet, cantarim aluatul, il impartim in 2, apoi il punem in doua boluri diferite
- In primul bol punem cele 2 linguri de socata si, cu ajutorul unei furculite amestecam energic
- Dupa incorporare socatei, framantam cu mana aluatul doar cat sa se lege si sa se formeze o bila
- Daca observam ca aluatul nu se formeaza, ca este prea uscat, mai adaugam 1-2 linguri de socata (in functie de faina, aceasta poate sa absoarba mai multa apa)
- Aplatizam bila de aluat, o invelim in folie alimentara sau de ceara, apoi o dam la frigider pentru minim 30 de minute
- In al doilea bol punem zeama zmeurei (punem zmeura intr-o sita si o presam cu ajutorul unei linguri – sucul rezultat il punem peste faina cu unt si zahar)
- Incorporam ca la aluatul cu soc, cu ajutorul unei furculite
- Dupa incorporarea scaatem furculita, framantam cu mana aluatul doar cat sa se lege si sa se formeze o bila
- Daca observam ca aluatul nu se formeaza, ca este prea uscat, mai adaugam 1-2 linguri de apa (in functie de faina aceasta poate sa absoarba mai multa apa)
- Aplatizam bila de aluat, o invelim in folie alimentara, apoi o dam la frigider pentru minim 30 de minute
- Dupa cele treizeci de minute, scoatem aluaturile de la frigider, le lasam 5-10 minute sa se inmoaie, apoi le intindem la o grosime de ½ cm intre doua foi de hartie de copt sau pe un blat pe care am pus un pic de ulei
- Decupam cu un pahar sau forma de fursecuri (au am facut doua dimensiuni 6 cm si 2 cm)
- Punem fursecurile intr-o tava si le coacem la cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 13 minute
- Scoatem fursecurile de la cuptor si le lasam sa se raceasca complet
- Punem 150 de grame de ciocolata alba itr-un bol termorezistent, apoi o topim prin tehnica bain marie
- Optional putem adauga putin colorant alimentar roz
- Scufundam fiecare fursec pana la jumtatae in ciocolata, apoi il punem pe blat sa se raceasca
- Inainte de a se intari ciocolata le decoram cu zmeura liofilizata.
- La fel procedam si cu fursecurile cu socata, doar ca folosim colorant galben, iar pentru decor flori de soc uscate.
- Servire:Aceste fursecuri sunt ideale la cafeaua de dimieata, alaturi de un pahar de lapte sau simple.
- Daca doriti puteti sa le faceti si fara toping, veti obtine niste biscuti fragezi si deliciosi.
Sustineti antreprenorii romani cumparandu-le si promovandu-le produsele. #lovamadeinro
Cu drag, Praji.