…pe cutie de bere
Dupa ce v-am aratat cum fac eu pulpa de porc la cuptor, si vazand ca ati parut interesati de feluri cu carne, m-am gandit sa va dau si o idee de pranz de duminica in familie sau, de ce nu, de o cina surpriza pentru prieteni exact in mijlocul saptamanii ;). Un pui intreg la cuptor este ideal, dar facand un sondaj, am observat ca multi dintre voi evita sa il pregateasca deoarece dureaza mult. Cautand si navigand am descoperit o metoda foarte usoara si rapida pentru minunatul pui… intreg la cuptor. Stiu, varianta cu „pui pe sticla” o stie toata lumea, dar ce ziceti de pui pe doza de bere?! Clever ha! De ce pe doza: pentru ca aluminiul se incazeste mult mai repede, berea din cutie va fierbe si astfel puiul se face si din interior, nu numai din exterior. A si sa nu uit: este mega delicios si fraged 😉
Ne trebuie:
- 1 pui grill
- 1 cutie de bere blonda
- 50 g unt la temperatura camerei
- 1 lingurita cimbru proaspat tocat marunt sau amestec de ierburi uscate
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1/2 lingurita boia iute
- 1 lingurita piper proaspat macinat
- 1 lingurita sare grunjoasa
Cum procedam
- incalzim cuptorul la 200 grade C
- pregatim o tava adanca
- spalam bine puiul, apoi il uscam cu un prosop de hartie
- spalam bine cutia de bere, o desfacem si turnam 1/3 din bere in tava
- amestecam untul cu cimbrul sau ierburile uscate, apoi dezlipim pielea de pe pieptul si pulpitele puiului si indesam sub piele untul aromat
- amestecam uleiul de masline cu boiaua, sarea si piperul si ungem bine tot puiul, apoi il tavalim prin berea din tava si il lasam sa se odihneasca pret de cateva minute
- dupa ce s-a odihnit, il luam si il plasam pe cutie… adica bagam cutia de bere in fundul puiului… ca in poza 😉
- bagam la cuptor pentru 45-50 de minute
Rezultatul va fi unul lipicios si crocant la exterior, fraged si aromat la interior.
Pofta buna!
PS. Iertare pentru poze; au fost facute in graba si cu foamea-n glanda 🙁 Promit sa ma revansez