Brioșe cu legume și mini tarte cu căpșuni

2 preparate gata în 35 de minute (cu tot cu coacere) Împreună cu @neffhome_romania, vă dăm 2 rețete de muffins cu legume și mozzarella și mini tarte cu căpșuni, ideale de luat în parc, la picnic, în drumeții sau, de ce nu, la școală sau la muncă. Ambele se fac foarte ușor și rapid. Cuptorul nostru Neff are funcția CircoTherm, care permite coacerea pe 3 niveluri fără transfer de gust sau miros.

Drept urmare, eu le-am copt simultan.

Muffins – Ingrediente pentru 12 bucăți: 2 ouă 3 linguri ulei de măsline 140 g brânză cu smântână / cottage cheese 140 g iaurt 250 g făină 1 linguriță praf de copt Sare Piper 100 g mozzarela tăiată în 12 bucățele

Cum procedăm: Cu un tel batem ouăle cu sarea și cu piperul, adăugăm uleiul, le amestecăm puțin, apoi punem brânza și iaurtul. Adăugăm praful de copt și făina și continuăm să amestecăm cu o spatulă, doar până la încorporarea făinii. Adăugăm legumele și le încorporăm ușor. Cu ajutorul unei cupe de înghețată sau a unei linguri, distribuim compoziția în forme de brioșe, apoi adăugăm câte un cub de mozzarela.

Mini tarte cu căpșuni – Ingrediente pentru 12 bucăți Pentru blat: 120 g făină albă de grâu, 60 g unt rece tăiat cubulețe, 1 praf de sare, 1 ou, 3 crenguțe de cimbrișor lămâios sau clasic Pentru cremă: 2 ouă, 150 ml frișcă lichidă, 100 ml lapte, 70 g zahăr, 1 linguriță vanilie + 12 căpșuni tăiate după preferințe

Cum procedăm: Frecăm făina cu unt până când obținem un pesmet, adăugăm cimbrișorul, apoi un ou și frământăm un aluat (dacă mai e nevoie, mai adăugăm puțină făină). Formăm 12 bile pe care le presăm în 12 forme de brioșe și le dăm la rece. Într-un bol amestecăm ouăle cu zahărul și un praf de sare, turnăm frișca și laptele, adăugăm vanilia și amestecăm. Scoatem tava de la rece, distribuim căpșunile, apoi turnăm crema.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade, folosind funcția CircoTherm și punem brioșele pe raftul din mijloc, iar tartele pe cel inferior. Coacem pentru 25 minute.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *