Cel mai rapid desert de vara!
Aceste banane la gratar, cu ciocolata si fructe constituie un desert atat de simplu incat mi-e si jena sa spun ca e o reteta. M-am hotarat sa o postez acesta „reteta” pentru ca la fel cum nici mie nu imi venise ideea, poate nici voi nu va ganditi cam cat de usor este sa incropesti un desert rapid de vara.
Am fost in concediu doua saptamani, o saptamana la mare, una acasa: curatenie generala, pus la punct tot – numai bine sa fie tot apartamentul pregatit pentru vara. Vara la noi e cel mai frumos: avem o terasa destul de spatioasa pe care tocmai am redecorat-o, unde stam seara de seara, unde luam zilnic masa, unde ne lungim cu prietenii pana tarziu in noapte. In ultimele doua zile inainte de a incepe din nou munca am inceput sa fac liste cu ce sa mai gatesc, cu ce mic dejunuri sa imi mai surpind sotul si colegii, ce deserturi de vara sa mai prajituresc. Pe lista erau, evident, si aceste super banane. Deja facusem 4 deserturi in 2 zile, cumva trebuia sa ma linistesc. Dar ce sa vezi: primeste Mircea (sotul meu) un telefon: „Sunt in zona, trec pe la voi!” Si eu cum indragesc sa am musafiri, hop-top m-am infiintat in bucatarie. Cand a sunat la usa, limonada era gata, bananele erau pe gratar. In exact 5 minute am iesit pe terasa cu super desertul. Si Mircea si prietenul nostru au fost efectiv socati de cat de repede am aparut cu aceste minunatii. Prietenul nostru m-a intrebat daca am reteta pe blog. I s-a parut fenomenal cat de repede am aparut cu bananele pe farfurii. Atunci m-am gandit sa va dau si voua aceasta idee. 😉
- 4 banane coapte
- 50 g ciocolata (neagra sau cu lapte, cum va place voua) taiata bucatele
- 4 lingurite unt de arahide (optional)
- o mana de afine
- 1 piersica
- (fructele sunt la alegerea voastra, puteti pune orice fructe doriti)
- mac sau migdale/nuci maruntite (orice va place voua)
- Incingem o tigaie tip grill
- Punem fiecare banana pe o folie de aluminiu, pe care o infasuram in jurul fiecarei banane (folie are rolul de a proteja banana de caldura in exces)
- Cresatam fiecare banana pe verticala si o desfacem usor
- Facem loc cu mana sau cu o furculita - distribuim in fiecare banana ciocolata si cate o lingurita de unt de arahide (daca optati pentru el)
- Punem bananele astfel impachetate pe gratar si le lasam cateva minute, pana cand se topeste ciocolata
- Le luam de pe gratar, le scoatem din folie, le punem pe farfurii si le decoram cu fructe, nuci, mac etc
- Aceste banane la gratar merg de minune cu o cupa de inghetata alaturi.
Aici va las si cateva poze cu terasa nou renovata. Conceptul si designul imi apartin, munca am imparti-o cu Mircea. 😉
Bucurati-va de vara si de prieteni!
Cu drag, Praji.
No comments
Super terasa!
… si acum sunt curioasa in legatura cu desertul asta…
Multumesc. Desertul asta foarte bun si foarte rapid! Ia incearca-l sa vezi. 🙂