Prăjitura Tosca – rețeta clasică. Blat cu mac, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Prăjitura Tosca – rețeta clasică. Blat cu mac, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Este unul dintre deserturile mele preferate, pentru că îmi aduce aminte de copilărie. La mine în familie era nelipsită de pe masa de Sărbători și mie îmi place să o fac mai ales de Crăciun. Are un blat ușor și pufos cu mac, o cremă de vanilie fină și glazură de ciocolată, astfel încât împacă atât pasionații de vanilie, cât și pe cei care adoră ciocolata.

Mai jos vă las rețeta și vă îndemn cu drag să o faceți. Este senzațională!

Ingrediente (pentru o tavă de 35/25 cm):

Pentru blat:

8 albușuri, un praf de sare, 200 g zahăr, 80 g semințe de mac, 80 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță extract vanilie;

Pentru cremă:

8 gălbenușuri, 200 g zahăr, 600 ml lapte, 60 g amidon, 200 g unt, un praf de sare, 2 lingurițe extract de vanilie

Pentru toping:

19-20 biscuiți cu vanilie, 30 ml espresso, 200 ml frișcă lichidă, 200 g ciocolată neagră.

Cum procedăm:

• Încingem cuptorul la 180°, funcția ventilație;
• Batem albusurile cu un praf de sare până devin cremoase, apoi adăugăm, în 3 serii, zahărul;
• După ce am obținut o spumă lucioasă, adăugăm vanilia și macul și amestecăm;
• Cernem făina amestecată cu praf de copt și o încopropăm usor;
• Tapetăm tava, de 25/35 cm cu hârtie de copt, nivelăm blatul și îl coacem 20’-25’ (după 20’ facem testul scobitorii);
• Între timp facem crema de vanilie (găsiți modul de preparare pe blog) iar la final, cât încă este caldă, încorporăm untul;
• Scoatem blatul și cât încă e cald îndepărtăm hârtia de copt și îl punem înapoi în tavă
• Turnăm crema de valanilie caldă, apoi adăugăm pe deasupra biscuții pe care i-am trecut anterior prin cafea;
• Înfierbântăm frișca, adăugăm ciocolata tăiată cuburi, așteptăm 2’, apoi amestecăm până obținem o cremă lucioasă;
• Turnăm crema peste biscuiți, nivelăm, acoperim tava cu folie de plastic și dăm la rece minim 3 ore, ideal peste noapte.

Poftă bună!

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *