Panna Cotta cu crema de whisky si espresso

Racoros si savors

In urma sondajului pe care l-am facut pe  pagina de Facebook, Panna Cotta a castigat in fata desertului Eton Mess. Nu, nu va speriati, va veni in curand si acela. Daca ar fi sa aleg, mi-ar fi foarte greu, amandoua sunt delicioase si se fac extrem de simplu. Reteta acesta o am de la cumnata mea Andreea, cealalta jumatate a Candy Bar with Style – un alt proiect la care m-am hotarat sa dedic o parte din timp,  suflet si  imaginatie (bineinteles si foarte multa munca.) Acesta este unul dintre deserturile care are un real succes printre prajituristii care iau parte la evenimentele unde noi suntem prezente prin mesele noastre cu deserturi.

Panna Cotta este un desert italienesc foarte racoros si cremos, se face foarte usor si ideal cand ai invitati la masa. Eu l-am facut nu mai putin de 3 weekenduri la rand.  Prima data l-am facut simplu, cu aroma de vanilie, fara topping – a iesit foarte bun. Insa, cand m-am hotarat sa introduc in ecuatie nitel alcool si o atingere de cafea tare, povestea s-a schimbat, s-a schimbat atat de frumos incat am devoart doua portii odata, apoi, exact a doua zi am mai facut o portie. Asadar, credeti-ma Panna Cotta cu crema de whisky si espresso chiar este un desert pe care iti doresti sa-l ai in frigider mereu.

pannacotta4

Panna Cotta cu crema de whisky si espresso
Print
Ingrediente pentru 8-10 portii (in functie marimea vaselor in care le puneti)
  1. 800 ml smantana pentru frisca (atentie, nu frisca vegetala)
  2. 400 ml lapte*
  3. 200 g zahar tos
  4. 200 ml crema de whisky
  5. 200 ml espresso sau cafea tare
  6. 25+5 g gelatina granule (3 pliculete)
  7. Daca doriti sa vaceti varianta vegana puteti adauga 400 ml lapte de cocos din conserva si 400 ml lapte de migdale/nuci/caju
Cum procedam
  1. Punem 25 g de gelatina la hidratat intr-un bol cu apa rece (exact cum scrie pe plic)
  2. intr-o oala cu fundul dublu punem smantana, laptele, zaharul si praful de sare, apoi dam pe foc mic
  3. cand compozitia se infierbanta si soate aburi fini, (atentie, nu trebuie sa fiebem compozitia!) o luam de pe foc
  4. adaugam in oala crema de whisky si gelatina hidratata, apoi amestecam pana cand se dizolva gelatina (adica pana nu se mai vad granulele in lichid)
  5. distribuim compozitia in vase - pahare, boluri, etc
  6. dam vasele la frigider pentru minim 2 ore
  7. dupa cele doua ore, punem restul de 5 g de gelatina la hidratat, la fel, intr-un bol cu apa rece
  8. cand gelatina este hidratata,o punem peste cafeaua fierbinte
  9. amestecam pana cand gelatina este dizolvata - lasam sa se raceasca putin (dar nu cat sa se inchege)
  10. scoatem vasele din frigider, verificam daca compozitia este suficient de intarita, apoi turnam in fiecare vas cafea, aproximativ 1/2 cm ca inaltime (la mine nu a fost suficient de intarita panna cotta si cafeaua s-a amestecat usor cu compozitia)
  11. dam din nou la frigider, de preferat peste noapte
Recomandari
  1. Servim rece-rece!
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

pannacotta3

Putin alcool nu strica niciodata 😉

Cu drag, Praji!

Poate iti place si

4 comments

    1. Haha! Mircea avea de gand sa o ducem cadou (cand am fost sambata la un party). Noroc ca am desfacut-o si am tras doua gaturi chiar cand am ajuns acasa dupa conferinta. Now is all mine. :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published.