Paste cu ricotta și lămâie

Paste cu ricotta și lămâie

Combinația dintre ricotta cremoasă și lămâia acrișoară este vis paradis și nu doar în deserturi. Aceste paste sunt gata în 12-13 minute și ies savuroase și aromate. Am adăugat și ceva verde, nu doar pentru culoare, ci și pentru un plus de sănătate.

Pentru două portii:

160 g paste preferate, eu am folosit spaghete integrale
200 g ricotta
1 lămâie mare – coaja și zeama (atenție să fie netratată)
Câteva frunze de spanac/mangold
30 g parmezan proaspăt rasp
Piper proaspăt râșnit, sare și puțin ulei de măsline extravirgin

Cum procedăm:

• Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

• Cât fierb pastele, într-un bol încăpător amestecăm ricotta cu zeama și coaja de lămâie, parmezanul răzuit, ulei de măsline extravirgin, sare și piper. Gustăm să vedem cât de bună a ieșit.

• În ultimul minut, scoatem o cană de apă și adăugăm verdeața alături de paste, pentru a fierbe împreună încă un minut. Eu am folosit mangold sau frunze de sfeclă elvețiană, foarte sănătoase și gustoase. Dacă nu aveți, ies la fel de bune și cu spanac.

• Scurgem pastele, le adăugăm peste crema de ricotta și, dacă vrem o cremă mai lichidă, turnam o parte din apa pusă deoparte;

• Le savurăm calde! Poftă bună!

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *