Combinația dintre ricotta cremoasă și lămâia acrișoară este vis paradis și nu doar în deserturi. Aceste paste sunt gata în 12-13 minute și ies savuroase și aromate. Am adăugat și ceva verde, nu doar pentru culoare, ci și pentru un plus de sănătate.
Pentru două portii:
160 g paste preferate, eu am folosit spaghete integrale
200 g ricotta
1 lămâie mare – coaja și zeama (atenție să fie netratată)
Câteva frunze de spanac/mangold
30 g parmezan proaspăt rasp
Piper proaspăt râșnit, sare și puțin ulei de măsline extravirgin
Cum procedăm:
• Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
• Cât fierb pastele, într-un bol încăpător amestecăm ricotta cu zeama și coaja de lămâie, parmezanul răzuit, ulei de măsline extravirgin, sare și piper. Gustăm să vedem cât de bună a ieșit.
• În ultimul minut, scoatem o cană de apă și adăugăm verdeața alături de paste, pentru a fierbe împreună încă un minut. Eu am folosit mangold sau frunze de sfeclă elvețiană, foarte sănătoase și gustoase. Dacă nu aveți, ies la fel de bune și cu spanac.
• Scurgem pastele, le adăugăm peste crema de ricotta și, dacă vrem o cremă mai lichidă, turnam o parte din apa pusă deoparte;
• Le savurăm calde! Poftă bună!