Toamna aceasta, parca mai mult decat oricand, m-am bucurat de bogatia oferita de recolte. Asa ca am preparat si savurat multe retete cu ingrediente de sezon.
Astazi va prezint una dintre ele, o salata bogata de toamna, care poate fi servita si ca antreu, dar si ca fel principal.
Mai jos va las ingredientele si cantitatile si un clip cu prepararea ei
Ingrediente (pentru 4 portii generoase):
O legatura de frunze de sfecla sau Magold – gatite la aburi cateva minte sau oparite
O para taiata bucati
O sfeca rosie cruda sau gatita, taiata cuburi
Cateva linguri de grau spelta fiert (eu am avut din conserva), se poate si bulgur, quinoa sau naut
Cateva linguri de boabe de porumb – din conserva
100 g branza de capra – taiata bucatele sau sfaramata
Verdeturi la alegere – eu am pus o cutiuta de microplate de naut (se poate si rucola sau mix de salate)
O mana de nuci coapte 5 minute la 180 de grade
Dressing:
3 linguri de ulei de masline extravirgin
2 linguri de tahina/pasta de susan
2 linguri de melasa de rodie (daca nu aveti, se poate si otet balsamic)
1 lingurita de cajun (e un mix de condimente)
Sare
Piper proaspat rajnit
Punem le un platou sau intr-un bol incapator, toate ingredientele, adaugam dressingul, apoi amestecam
Putem savura salata ca atare sau alaturi de paine prajita
Cu drag, Praji