Crostini sunt antreuri formate din paine prajita cu diverse toppinguri. Astazi va prezint unele pe care eu le ador. Paine cu maia, branza cremoasa de capra si struguri copti. Langa ele am savurat o Feteasca Neagra de Dealu Mare de la Crama Tohani.
Mai jos va las lista de ingrediente si un clip in care puteti vedea cum le-am facut.
Ingrediente:
6 felii de paine cu maia
250-300 g branza proaspata de capra sau branza cremoasa de capra
2 ciorchini de struguri negri – eu am folosit soiul Moldova
50 g branza fermentata de capra
Cateva frunzulite de cimbrisor lamaios sau coaja de lamaie proaspat razuita
Oțet balsamic sau glaze de oțet balsamic
Cum procedam:
Amestecam strugurii cu ~ 2 linguri de oțet balsamic și câteva crenguțe de cimbrișor și îi băgăm la cuptor la 200 de grade pentru 15 minute
Ungem painea cu ulei de masline si o prajim pe ambele parti
Ungem cu un strat gros de branza de capra fiecare felie de paine, adaugam strugurii copti, apoi razuim branza fermentata
La final presaram cimbrisorul sau coaja de lamaie si savuram alaturi de un pahar de vin
Cu drag, Praji