Brownies cu crema de branza si coaja de portocala

 Placere marmorata

Cred ca deja stiti mania mea cu prajiturile umede. Cred ca e o reminiscenta din copilarie, n-am idee. Ma ingrozeste ideea de pandispan sau chec, mi se par niste  – mult spus – prajituri uscate si inecacioase. Checul imi place, dar nu simplu, ci asa. 😉 Negresa este in aceeasi categorie. Am mancat negrese facute dupa retete clasice, care mai de care “asa negresa n-ai mancat in viata ta.” “Asa negresa uscata si fara gust vrei sa zici?” (mi-am zis eu, evident, in gand). Cred ca singura negresa “clasica” de-a dreptul divina este cea a Eleonorei de la Mini Prix, dar despre asta intr-un episod viitor.

Sa va povestesc acum despre negresa mea, cunoscuta si sub numele de “brownie”, pentru ca na, e mai fancy in engleza, dar si ptr ca inspirata de la simpaticii baieti de la Sorted.

Aceste cuburi, brownies cu crema de branza si coaja de portocala, intrunesc doua mari placeri ale gurmanzilor: cicoalata si branza, langa care plusam cu portocala. De vis, nu alta!

brownie3

Brownies cu crema de branza si coaja de portocala
Print
Ingrediente (pentru o tava de 30/20 ~ 12 cuburi)
Pentru baza
  1. 140 g unt
  2. 200 g ciocolata neagra (amaruie)
  3. 200 g zahar
  4. 1 lingurita extract de vanilie
  5. 2 oua
  6. 60 g faina
  7. 60 g cacao
  8. Un praf de sare
Pentru crema de branza
  1. 75 g crema de branza
  2. 50 g zahar
  3. 1 lingurita extract de vanilie
  4. 1 ou
  5. 75 g faina
  6. Coaja de la o portocala
Cu procedam
Baza
  1. Punem intr-un bol termorezistent untul, zaharul si ciocolata si le topim pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde
  2. Lasam compozitia sa se racoreasca, apoi adaugam ouale batute usor in prealabil (avem grija sa racim suficient compozitia – daca turnam ouale cand compozitia este prea calda, ouale se vor transforma in omleta), apoi extarctul de vanilie
  3. Adaugam faina in care am pus praful de sare si amestecam usor doar cat sa incorporam faina.
  4. Turnam compozitia intrr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi pregatim crema de branza.
Crema de branza
  1. Amestecam toate ingredientele, apoi le punem cu ajutorul unei linguri, din loc in loc peste compozitia cu ciocolata
  2. Cu ajutorul unei furculite facem un model marmorat, adica intrepatrundem crema de branza cu compozitia cu ciocolata
  3. Coacem la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute
  4. O lasam sa se raceasca in tava, apoi o taiem cuburi.
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

brownie2

brownie4

Uitati de negresele uscate si safatatu-va cu cele ciocolatoase!
Cu drag,
Praji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.