Sos de piper verde cu gorgonzola, unul dintre cele mai bune sosuri pe care le-am făcut vreodata. Ma bucur ca mi-ati scris atat de multi ca vreti reteta. 😊
L-am facut „la ochi”, insa am reusit sa estimez gramaje pentru a va da si voua reteta.
Ingrediente
2 cuburi de unt ~ 20 g
2 linguri ulei de masline
1 lingura piper verde uscat sau murat
30 ml coniac sau brandy
1 cub de supa de vita bio
200 ml smantana lichida
~ 30 g branza gorgonzola
100 ml apa sau supa
Cum procedam:
Intr-o tigaie, topim untul impreuna cu uleiul de măsline, apoi punem piperul si il lasam 30 – 50 secunde.
Adaugam supa/apa, amestecam, apoi adaugam taria si lasam la fiert 1 minut.
Maruntim cubul de supa si amestecam, apoi turnam smantana si lasam la foc mic pana cand compozitia începe sa se ingroase (3-4 minute).
Adaugam branza gorgonzola peste sos, o maruntim si amestecam pana se dizolva.
Oprim focul si il servim cald peste legume, carne sau ca dip.
Reteta o gasiti si pe Instagram, o puteti salva pentru a o gasi usor cand aveti nevoie de un sos special cu piper verde pentru masa.
Cu drag, Praji