Piept de pui cu bacon

…sau pui si porc la un loc 🙂

Aceasta reteta este una pe care am descoperit-o de curand… bineintnles am adaptat-o binisor pentru a obtine gustul dorit :). De atunci o pregatesc cu fiecare ocazie posibila deoarece rezultatul a fost uimitor. Daca va place gustul carnii de porc, dar evitati sa o consumati deoarece o considerati prea grasa, aceasta friptura este una ideala: mancati piept de pui (mai sanatos si mai slab) cu gust de… porc. Pam-pam!

pui cu bacon2

Este o friptura usor de preparat, potrivita pentru o cina sau un pranz in familie si este gata in 20-25 de minute. Gustul va va face sa o introduceti in meniul vostru saptamanal. Preparati-o si contraziceti-ma! 🙂

Iata ce ne trebuie:

(Cantiatile sunt pentru patru portii)

  • tigaie care poate fi introdusa in cuptor
  • 2 piepti de pui taiati in jumate  
  • 8 feliutie de bacon
  • 1 lingura fulgi de chili (sau boia de ardei, iute sau dulce, dupa preferinte)
  • 1 lingura oregano
  • 1/2 lingura sare de mare
  • 1/2 lingura piper proaspat macinat
  • 4-5 catei de usturoi – zdrobiti usor, necuratati de coaja
  • o mana de rosii cherry
  • 2 linguri de ulei de masline pentru uns + 3 linguri pentru prajit
  • 1 cub de unt

Cum facem:

  • incingem cuptorul la 200 grade C/gaz 5
  • intr-un bol punem mirodeniile si le amestecam cu cele 2 linguri de ulei, apoi adaugam bucatile de piept de pui si le ungem bine – dam deoparte

colaj1

  • intr-o tigaie incapatoare punem uleiul ramas si cubul de unt
  • cand uleiul si untul s-au inchins, adaugam usturoiul, iar peste maxim un minut, pieptii de pui
  • prajim 3-4 minute intorcand la fiecare minut
  • adaugam rosiile si mai lasam pe foc 2 minute

pui cu bacon4

  • peste bucatile de pui punem cate doua felii de bacon si bagam tigaia la cuptor pentru 15 minute.

pui cu bacon3

Gata!

Merge de minune cu o salata verde cu ceapa si rosii.

h

Pofta buna va doresc!

Poate iti place si

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.