Sa mancam colorat!
Pentru ca vara totusi si-a intrat in drepturi si noi vrem sa profitam cat mai mult de asta stand cat mai putin in casa, m-am gandit sa vin in ajutorul vostru cu o cina (sau pranz bineinteles) super rapida: guacamole. Dar ce inseamna guacamole? Guacamole inseamna de fapt pasta de avocado, considerata o “eticheta” a bucatariei mexicane. Avocado, dupa cum probabil stiti este fructul vedeta in bucataria moderna, beneficiile acestui fruct-leguma fiind numeroase. Pe langa faptul ca reduce colesteroul rau, regleaza presiunea sanguina , ajuta la sanatatea inimii, “lupta” impotriva anumitor tipuri de cancer, acesta are si un puternic efect antimbatranire. Dar ca sa nu va plictisesc cu aceasta insiruire de beneficii, va spun doar ca aceasta pasta care nu trebuie pregatita termic si are doar cateva ingrediente – toate proaspete si sanatoase – are un gust aparte de care sunt sigura ca veti deveni dependenti la prima degustare.
Ne trebuie:
- 1 avocado mare bine copt (sau doua mai mici). Daca nu gasiti avocado copt in magazine (adica moale spre foarte moale la atinegre) puneti-l la lumina cateva zile, se va coace foarte bine si asa
- zeama de la o lamaie verde (lime)
- 1 rosie curatata de seminte
- 1 ceapa verde
- 1 sau 2 ardei iuti
- cateva fire de coriandru proaspat (reteta originala il contine, dar mie nu imi place gustul, drept pentru care nu il adaug)
- sare (preferabil de mare)
- piper proaspat macinat
Cum facem:
- taiem avocado in doua, iar cu ajutorul unui cutit ii scoatem sambuerele, ca in poze. (Pastram samburele – pus in pasta o ajuta nu se oxideze pana la servire. Atentie, nu este comestibil!)
- pasam pulpa fructului cu ajutorul unei furculite, dupa care il stropim cu zeama de lime
- taiem marunt rosiile, ceapa si ardeii iuti
- amestecam tot, asezonam si servim!
*Puteti sa o mancati intinsa pe paine sau, mai bine pe lipii facute in casa 😉
Pofta buna sa aveti!
No comments
yami..prefetata mea, lipia ai facut-o tu?! vreau reteta ta. Pentru ca pititcii mei nu pot manca picant eu am adaptat-o: ardei kapia rosu si usturoi, patrunjel in loc de coriandru.
Super adaptarea! Da, lipiile le-am facut eu. in curand voi posta si reteta;)