Daca se fac chispsuri din kale, de ce nu s-ar face din orice alta verdeata care se gaseste la noi in tara?! Eu am inceput aventura cu niste urzici crude si gustoase.
Poate va intrebati cum am reusit sa le manipulez sa nu ma intepe. Am un secret, care nu stiu nici daca e secret si nici nu stiu daca e bine sa faceti ca mine, cert este ca daca faceti asa, nu o sa mai aveti aceasta problema.
Stim ca urzicile inteapa atunci cand sunt proaspat culese (evident si cand sunt vii). Eu am descoperit ca daca le las o noapte in punga in frigider, acele lor se inmoaie si automat nu vor mai intepa. Am facut acest test de 3 ori pana acum si a functionat de fiecare data. De ce spuneam ca nu stiu daca e bine, pentru ca poate daca stau o noapte in frigider nu mai sunt la fel de proaspete. Dar banuiesc ca si pentru voi, ca si pentru mine e o problema minora.
Daca am stabilit acest aspect nu-mi ramane decat sa va spun cum am facut aceste cispuri super crocante si absolut delicioase!
Ingrediente (pentru un bol mic):
2 maini de urzici (1 punguta mica)
2 linguri ulei de masline
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita amestec legume deshidratate (eu il folosesc pe cel de la solaris)
1/4 lingurita piper proaspat rasnit
Cum procedam:
Spalam bine-bine urzicile
Rupem frunzele de pe tulpini si le punem pe un prosop – le lasam sa se usuce bine
Punem frunzele intr-un bol, adaugam uleiul si mirodeniile si amestecam bine (eu amestec cu mainile)
Distribuim uniform, intr-un strat(!) frunzele in pe o tava pe care am pus hartie de copt (daca le aglomeram se vor inmuia)
Coacem la cuptorul preincalzit la 130° pentru 25 de minute (la functia ventilatie)
La jumatatea timpului deschidem cuptorul doar cat sa iasa aburul, apoi inchidem cuptorul la loc.
Le lasam sa se raceasca si le rontaim cu pofta.
Cu drag, Praji!