Vi se pare neobisnuita combinatia, nu? Ei bine la fel mi s-a parut si mie cand am auzit de ea prima data. Ironia face ca nu am citit-o pe vreun site sau intr-o revista, ci mi-a spus-o medicul meu curant. Mi-a zis ca este inventia lui si i se pare delicioasa combinatia. Radeti, nu?! Da, ganditi bine, discut cu oricine prind despre mancare. J) Revenind la combinatie in sine, mi s-a parut usor ciudata, drept pentru care nu am facut-o din prima. Ce sa vezi, la urmatoare intalnire domnul doctor nu a uitat si m-a intrebat daca am facut reteta lui de omleta. Pfiu ce rusine mi-a fost, cum era sa ii zic.. „stiti, mi se pare cam ciudata combinatia si nu am incercat omleta dvs.” Eu, care ma laudasem ca mananc orice si nu ma dau in laturi de la nicio combinatie alimentara, nu aveam curaj sa combin niste oua cu nuci.
Noroc ca m-a intrebat si noroc ca mie mi-a fost rusine, asa ca am venit acasa si a doua zi la mic dejun am facut oua cu nuci. Doamne ce deliciosenie! E o combinatie atat de inedita, ineteresanta si buna, incat parca nici acum nu-mi vine sa cred. Mie mi s-a parut mai faina ideea de oua jumari decat omleta, asa ca rezultatul il vedeti si voi. Unt, oua, nuci, la final cateva pictauri de sos picant si frunzulite de cimbrisor proaspat.
- 5 oua
- 2 cuburi de unt (1 cub = cat o nuca)
- O mana de nuci
- Sare
- Piper
- Cateva picaturi de sos picant (optional)
- Cimbrisor proaspat
- Paine
- Punem in tigaia rece untul si ouale (nebatute) si punem la foc mic
- Amestecam constant pana cand untul se topeste
- Cand untul e topit adaugam nucile, sare si piper
- Amestecam continuu pana cand obtinem consistenta dorita – eu de exemlu le prefer mai cremoase, Mircea mai uscate.
- Punem oule pe o felie mare de paine, stropim cu sos picant si presaram pe deasupra frunze de cimbrisor proaspat.
Nu zicei „nu” combinatiilor neobisnuite, nu stiti nicioadat de unde apare o surpriza placuta.
Cu drag,
Praji
No comments
as putea oare sa inlocuiesc sosul picant cu fulgi de ardei sau pul biber ?
Bineinteles! Poti si sa omiti partea picanta. 🙂