NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
mai 7, 2019
De Paste am fost la socri si la parinti. Si cum pleci de la ei daca nu cu traista plina. De data asta am vizitat si alte rude care mi-au incarcat sacosele si cu lapte proaspat de oaie, smantana si multe-multe verdeturi.
Ajunsa acasa am facut o ciorba de stevie cu leustean si din stevia ramasa m-am gandit sa mai fac ceva. De mult vreau sa incerc o varianta de alivanca sarata, asa ca acesta a fost momentul cel mai potrivit: alivanca sarata cu stevie, leustean si branza.
Rezultatul: mult peste asteptari. A iesit un aluat foarte umed si extrem de gustos.
Am mancat toata alivanca foarte rapid, fiind ideala la mic dejun, pranz si cina, la gustare pe drum sau intre mese.
Modul de preparare este atat de simplu incat parca mi-e si greu sa o numesc reteta: amestecam, taiem, presaram si coacem. 7-10 minute prepararea 35 de minute coacerea si avem un preparat cu gust de primavara adevarata.
Intr-un bol batem usor ouale, apoi le amestecam cu smantana
Turnam sana, omigenizam, apoi adaugam malaiul, grisul si condimentele
Taiem marunt stevia si leusteanul si le adaugam in compozitie
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am avut o tava de 25/30 cm)
Nivelam bine verdeturile apoi, sfaramam pe deasupra branzeturile
Coacem la cuptorul preincalzit la 180° (convectie) pentru 35 de minute
O mancam calduta sau rece.
Cu drag, Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.