Această rețetă mi-a fost transmisă prin viu grai cu următoarele amendamente: „cartofi dublu față de carne”, „să pui castraveți din destul și, dacă vrei, și gogoșari”, „neapărat un măr razuit”!
No, acum descurcă-te cu gramajele Mihaela. Până la urmă, am reușit și am fost mulțumită de rezultat.
Drept urmare vă pot da și vouă rețeta.
Am făcut așa: am pus în Turbo express 700 g cartofi cu coajă, 700 carne de vită (având os, la final am ramas cu ~ 450 g), 250 g morcovi, 1 linguriță piper boabe, 1 linguriță sare.
Am setat funcția meat, apoi turbo, start și mi-am continuat treaba.
După cele 10(încăzlire)+20(gătire)+10(eliberarea presiunii) minute în care nu a fost nevoie să lângă vas, să spumez și nici nu a mirosit în casă a carne fiartă, am obținut ingredientele principale.
Același rezultat îl puteți avea și cu o oală sub presiune clasică, pe aragaz. Dacă fierbeți într-o oală obișnuită, evident, timpii de fierbere vor crește. Verificați ocazional până le fragedă carnea.
Am tăiat totul cuburi, apoi am mai adăugat 2 castraveți murați, 2 jumătăți de gogosar la oțet, 250 g mazăre din conservă, un măr mare răzuit.
Am făcut maioneză dintr-un gălbenuș fiert, 2 gălbenusuri crude, o lingură de muștar, 300 ml ulei de floarea soarelui și zeama unei jumătăți de lămâie
Am amestecat totul, am potrivit de sare și piper si am montat intr-un inel de tort cu un pahar la mijloc astfel încât să obțin o „coroniță”.
Am lăsat la rece peste noapte, apoi am decorat cu pătrunjel și gogosar. Vedeți toți pașii în video.
Promit ca a ieșit #visparadis
Poftă bună!