Rețetă de Ciabatta

Rețetă de Ciabatta

Joaca cu maia dă dependență. De când am descoperit cât de bune ies produsele de panificație cu maia, am tot experimentat cu ea. Mai multe detalii despre cum o hrănesc și ce am învățat despre aluaturi, puteți citi aici: Paine cu maia – rețetă pentru începători

După pâine, am trecut la o favorită: ciabatta. Ador crusta crocantă și miezul dens. Prima încercare nu m-a mulțumit pe deplin. Am căutat, am testat, am modificat puțin și iată că a ieșit ce mi-am dorit. Vă las varianta finală, exact pe gustul meu.

Ingrediente:

• 500 g faina
• 400 g apă
• 110 g maia hrănită
• 13 g sare

Cum procedăm:

Ziua 1:

Facem un aluat clasic: am amestecat mai întâi maiaua cu apă, apoi cu făină, după 10 minute am încorporat sarea, am frământat, apoi am făcut 2 seturi de strech&fold și 2 seturi de coil folds la 30 de minute între ele.

Punem aluatul într-o caserolă încăpătoare, ideal pătrată.

Lăsăm la fermentare la frigider minim 8 ore, deci peste noapte.

Ziua 2:

După ce scoatem aluatul de la rece îl formăm cu grijă (ca în clip).

După formare mai lăsăm la temperatura camerei o oră.

Coacem la cuptorul încins la 240 grade (ideal cu aburi) pentru 15 minute, iar apoi încă 15 minte la 220°.

Servim cu poftă! Este vis paradis!

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *