Anul acesta mi-am propus o singura rezoluție alimentară: să consum mai multe proteine, din toate sursele, nu doar animale
Așa că în urma unei scurte documentari am aflat că lintea are multă proteine deci o pun pe loc fruntaș la consum În urma câtorva teste am obținut aceste waffles cu gust bun și cu o textură pufoasă
Vă promit solemn că nu are gust și textura de carton, cum au multe preparate proteice. În plus, nu contin nici gluten
Eu la fac la , care e preferatul meu
Mențiune: în urma calculelor mele (deși rar fac asta), o bucată medie (dacă facem 8 buc) conține 6,5 g proteine și una mare (daca facem 6) contine ~11,5
Ingredinete (8 waffles medii sau 6 mari):
• 200 g linte roșie hidratată minim 3 ore în 500 ml apă apoi scursă
• 150 g iaurt (eu am folosit Zuzu stors – are conținut ridicat de proteine)
• 1 ou
• 1 linguriță usturoi pudră
• 1/2 linguriță ceapă pudră
• 1 linguriță boia
• 1 linguriță praf de copt
• 1 linguriță sare
• 1/4 linguriță piper
• 1 linguriță oregano uscat
• 1 linguriță ulei de măsline
• zeama unei lămâi
Cum procedăm:
Dăm toate ingredientele printr-un blender, apoi le coacem în aparat
Tip : După ce indicatorul luminos roșu s-a aprins, mai lăsăm 30 secunde 1 minut gofra în aparat pentru a se rumeni bine.
Se pot consuma în loc de pâine sau, ca atare, drept gustare.
Cu drag, Praji