Tarta tatin cu pere (VIDEO)

Am  de mult in plan aceasa tarta, mai ales ca anul acesta am avut productie de pere si in pomisorii nostri. Am gasit o reteta care mi-a placut pe siteul BBC Good Food si m-am pus pe treaba.

Se face destul de usor si nu avem nevoie de multe ingrediente. Va las mai jos  reteta scrisa si un clip sa vedeti cum am facut-o eu.

Ingrediente:

5-6 pere ferme

100 g zahar tos

1 plic de zahar vanilat burbon

100 g unt

1 steluta de anason

2-3 pastai de cardamom

1 baton de scortisoara (eu nu am avut, dar e recomandat)

30 ml brandy sau coniac, optional

1 foaie de foietaj

Cum procedam:

Punem intr-o tava sau tigaie care se preteaza pentru cuptor zaharul, mirodeniile si untul si le dam la foc mic pana cand capata o culoare brun aurie

Intre timp curatam perele, le taiem in doua si le scoatem semintele

Adaugam perele in tava/tigaie si le gatim in caramel, la foc mic, 10-12 minute, intorcandu-le din cand in cand

In ultimele 3 minute adaugam bautura alcoolica si, optional o flambam

Dupa cele 10 minute, le intoarcem cu partea scobita in sus

Cu ajutorul unei farfurii taiem aluatul astfel incat sa fie mai mare decat diametru tavii

Punem aluatul peste pere si introducem marginile sub pere

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade functia ventilatie pentru 30 de minute

*Daca nu vrem sa avem sos de caramel in exces, la jumatatea timpului, scugem, cu mare Grija, sosul din tava

Scoatem tava de la cuptor, lasam tarta sa se raceasca 10-15 minute, apoi o rasturnam pe o farfurie

O servim calduta, simpla sau alaturi de inghetata.

Cu drag, Praji

https://we.tl/t-bWU4c8DUo5

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *