Dovleac sotat, copt si glazurat, cu feta si miere. Totul pregatit in multicookerul digital 5in1 Crockpot care da startul retetelor de toamna. 🍁🍂
In octombrie 2021, @crockpotromania sarbatoreste traditionalul Crocktober, si are dublu motiv de sarbatoare. Implineste 50 de ani de existenta! Am pregatit la Crockpot un dovleac sotat, copt si glazurat, ideal pentru ingredientele specifice toamnei.
Mai jos va las reteta, ingredientele pentru 3-4 portii:
2,5 kg dovleac (cantarit necuratat de samburi si coaja)
250 g feta
1 lingura zahar muscovado sau brun
1 lingura otet balsamic
2 linguri ulei (ideal de dovleac)
2 linguri seminte de dovleac
1 lingura seminte de susan
Cateva crengute de cimbru proaspat
Miere pentru servire
Cum procedam:
Curatam dovleacul si il taiem in cuburi de ~2/2cm
Setam multi cookerul pe functia „sote” si dupa ce se incalzeste adaugam zaharul si lasam 1 min sa se caramelizeze usor. Adaugam apoi otetul, uleiul si dovleacul.
Peste dovleac adaugam semintele, amestecam, crenguțele de coimbru, rupem o treime din branza si o adaugam firimituri peste dovleac si amestecam din nou.
Punem capacul, schimbam setarea multi cookerului la „baking” si coacem 20 minute (eu am setat 30, dar a fost gata mai devreme). Amestecam iar dupa 10 minute.
Servim cald sau rece cu feta presarata si miere, un deliciu.
Reteta este postata si pe Instagram, unde postez si alte snack-uri sanatoase si delicioase.
Cu drag, Praji