Fie ca recunoastem sau nu, suntem un popor iubitor de cartofi. Cred insa ca nu suntem singurul. Nu cred ca este tara in Europa si America in care cartofii sa nu fie adorati.
De mica am crescut cu cartofi la cuptor, piure, prajiti si in salate. Cu timpul insa am descoperit feluri interesante de a-i pregati. Doua dintre ele sunt „hash browns” – catrofi dati prin razatoarea mare si prajiti intr-un pic e ulei sau „rosti”, cartofi razuiti, dar pregatiti la cuptor.
Astazi va prezint varianta de rosti din cartofi si morcovi. O metoda foarte simpla de a mai anima pranzurile, de a manca si alte radacinoase pe langa cartofi, de a savura cartofi fara mustrari de constiinta sau, pur si simplu de a ne bucura de gustul lor.
- 400 g cartofi, spalati si curatati
- 3 morcovi mari, spalati si curatati
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 1 ligurita de sare
- piper
- oregano proaspat - optional
- Dam prin razatoarea mare cartofii si morcovii, ii amestecam cu lingurita de sare si ii dam deoparte pentru 5 minute
- Dupa cele 5 minute ii stoarcem bine si ii punem intr-o tava de 30/40 cm, adaugam uleiul de masline si piperul, amestecam bine si ii intindem uniform in tava
- Coacem pentru 35 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius
- Daca supa cele 35 de minute nu s-au rumenit pe margini ii mai lasam 10 minute
- Decoram cu oregano proaspat si ii servim alaturi de o salata verde, cu iaurt sau simpli.
Cartofii, o nesecata sursa de retete. Cartofii sunt buni atata timp cat ii mancam cu atentie si in combinatii potrivite.
Cu drag, Praji.
No comments
se pot folosi si cartofi dulci?