Alaturi de partenera mea WoW MoM in bucataria Zepter Romania
Cred ca deja nu va mai mirati ca vin cu inca o reteta cu dovleac, nu? Anul acesta chiar am facut o pasiune pentru acest aliment minune, pe care eu il consider si fruct si leguma. Astazi va prezint cu mandrie supa de dovleac pe care am pregatit-o cu partenera mea wow, Claudia Stirbei – WoW MoM. De ce spun cu mandrie: Claudiei nu ii place dovleacul. Provocarea a fost sa o conving sa manance aceasta supa crema care mie mi se pare de-li-cioasa! Si pentru ca ea are un stil de viata extrem de sanatos, alege cu atentie tot ce consuma si foloseste, astazi ne-a fost alaturi echipa Zepter care ne-a pus la dipsozitie atat bucataria, cat si produsele.
Am folosit ingrediente care se gasesc foarte usor, iar prepararea lor se face chiar mai simplu. Pentru a face supa am folosit o oala Zepter de 5 litri. Ce mi-a placut la aceasta oala este faptul ca are un capac cu termocontrol (ca de altfel capacele Zepter), capacul semafor cum i-am spus noi. Pe langa faptul ca ne arata cand trebuie sa oprim focul, acest capac nici nu trebuie sa fie ridicat in timpul gatirii deoarece, datorita lui, se intampla un fel de circuitul apei in natura, doar ca in interiorul vasului. 😉 Adica punem apa doar cat sa acoperim legumele, iar apa aceea este suficienta si pentru a fierbe legumele si pentru a subtia supa. Un alt avantaj este acela ca procedul termic este unul de scurta durata: 10 minute pe foc, 10 minute cu ajutorul caldurii reziduale acumulate de vas, astfel legumele isi pastreaza mare parte din nutrienti.
Va las mai jos dovada ca am convins-o pe Claudia sa manance supa de dovleac si i-a si placut.
- 600 g dovleac placintar (cantarit curatat)
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 morcov mare
- 1 cartof mare (sau doi mici)
- 1/2 lingurita chimen boabe
- Coriandru proaspat
- Seminte de dovleac
- Ulei din samburi de dovleac
- Cimbrisor proaspat
- Piper proaspat rasnit
- Zeama de lamaie (optional)
- Taiem legumele cuburi si le adaugam in oala
- Punem semintele de chimen, apoi adaugam apa in vas doar cat sa acopere legumele
- Lasam supa sa fiarba 10 minute apoi oprim focul si mai lasam supa sa se odihneasca inca 10 minute - In acest timp, legumele se prepara termic din cladura reziduala acumulata de vas
- Dupa cele 20 de minute mixam supa dupa preferinte, in functie de cat de fina o dorim
- O decoram cu ulei de samburi de dovleac, coriandru si cimbru proaspat, adaugam piper proaspat dupa preferinte si lamaie, daca folosim.
Produse Zepter folosite:
Oala de 5 litri
MICSY – mixer multifunctional
VACSY – aparat de vidarea alimentelor
ZEPTER EDEL WASSER – sistem de purificare a apei
Plita Zepter cu inductie si termocontrol
Farfurii si tacamuri din colectia MASTERPIECE
Aveti grija de sanataea voastra. Mancati in sezon, colorat si nu prea sarat.
Cu drag, Praji.
(Articol sponsorizat)