S-a lansat Harta viticola a Romaniei

CrameRomania.ro lanseaza Harta viticola a Romaniei si face un pas înainte pentru dezvoltarea turismului viticol

CrameRomania.ro, singura baza de date bilingva online a cramelor de la noi, lanseaza Harta viticola a Romaniei, un instrument la îndemana si util pentru toti cei care doresc sa descopere Romania ca destinatie viticola. Acest proiect non profit, creat si dezvoltat de pasionati ai vinului, are ca obiectiv dezvoltarea turismului viticol si cresterea nivelului de curiozitate al celor care calatoresc pentru vinurile, cramele si podgoriile din Romania.

Harta viticola a Romaniei are rolul a identifica zonele distincte din Romania, dar si de a-i ghida pe turisti sa gaseasca mai usor crama pe care doresc sa o viziteze. Harta contine o lista actualizata cu podgoriile si cramele locale, fie ca sunt mai mari sau mai mici, si nu functioneaza neaparat ca un ghid turistic, ci are mai degraba un scop educativ, fiind un instrument prin care iubitorii vinului pot descoperi cramele si zonele viticole din Romania.

Accentul este pus pe cramele despre care stim ca fac turism viticol: peste 70 de crame din cele prezente pe harta îsi deschid portile pentru turisti, 14 dintre ele ofera inclusiv locuri de cazare, iar pentru restul se poate gasi cazare în vecinatate. Harta urmeaza sa fie actualizata în mod constant.

“Lansam o noua harta viticola din dorinta de a promova Romania ca destinatie viticola si de a sustine cramele locale. Avem un potential urias care trebuie valorificat, iar noi prin proiectele noastre, CrameRomania.ro si ReVino.ro, prin tururile la crame si evenimentele pe care le organizam contribuim semnificativ la dezvoltarea turismului viticol”, spune Alina Iancu, project manager.

Harta contine si un mic ghid al soiurilor locale de vita-de-vie reprezentative pentru Romania. Astfel, turistii vor avea ocazia sa afle istoria si particularitatile unor soiuri precum: Feteasca alba, Feteasca regala, Feteasca neagra, Tamaioasa romaneasca, Grasa de Cotnari, Cramposie selectionata, Negru de Dragasani, Șarba, Busuioaca de Bohotin sau Babeasca neagra.

Harta are un tiraj initial de 1500 de exemplare si este disponibila în romana si engleza, în format A3 deschisa si A6 închisa. Aceasta va putea fi achizitionata online sau de la crame, dar si din wine baruri sau magazinele specializate începand cu 25 august, urmand sa anuntam pe site-uri locatiile în care va fi disponibila. Pret recomandat: 14 lei.

 Eu mi-am ales deja primele destinatii: Transilvania si Moldova. 🙂

2017-08-31_11-03-34

Sunt bucuroasa ca ma numat printre cei care va dau asemenea vesti bune!

Cu drag, Praji.

poate iti place si

No comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *