Ce sa iei la tine pentru un weekend perfect la munte

Sa fii cazat la hotel e super fain, la pensiuni e in regula, prin Robnb si Airbnb insa, fiecare cazare este o noua experienta. In ultimul timp, in excursiile noastre, fie ele de o noapte sau de o saptamana, am optat pentru astfel de cazare. Fiecare loc pe care l-am vizitat ne-a spus o poveste. Despre povesti frumoase alaturi de prieteni dragi vreau sa va vorbesc si eu. Mai concret, sa va ofer cateva tips&tricks in legatura cu ce sa luati la voi cand plecati cu prietenii la munte, dar nu numai. Bineinteles, puteti pleca cu jumatate din casa, astfel oriunde mergi vei fi chiar acasa. J)

Lasand gluma la o parte, iata cateva elemente care cred eu ca vor transforma un weekend placut la munte, intr-unul cozy, placut si de neuitat.

Paturici calduroase: cand vine vorba de munte, automat vine vorba si de racoare. E bine ca de fiecare data cand mergem la munte sa avem minim opaturica sau, dupa cum vedeti in filmuletul meu, un sal mare si calduros. Nu numai ca va va tine de cald, dar va crea acea mult tanjita atmosfera #hygge. Noi, fetele din grup, ne luam mereu cele mai mari fulare si esarfe pentru ca stim ca le vom da mai multe intrebuintari.

Gustari sarate si dulci. Sa fim seriosi, cine are chef sa gateasca „in deplasare”?! Chiar si mie imi trece subit pofta de gatit cand plec din Bucuresti. Daca sunteti ca noi si va e lene sa luati fiecare masa la restaurant, va dau eu solutia: cumparti de acasa cateva gustari. Sarate: cascaval de 2-3 feluri – am avut ementaler si cascaval cu vin; mezeluri fine gata feliate – am optat pentru sunca sunca presata, prosciutto si un salam uscat (care n-au mai prins „poza”); covrigei si saleuri – noi am rontait de zor Covrigei italienesti si Toortitzi; legume – cateva ridichi, ardei grasi, masline sau castraveti. Dulciuri: napolitane, biscuiti si prajituri ambalate. Nu stiu prietenii vostri cum sunt, dar ai mei sunt mari devoratori de dulciuri (filmuletul graieste de la sine). Inainte sa pornim la drum am facut o oprire in care ne-am alimentat cu cateva pachete si pungi Napolitane Alka cu glazura de cacao, simple, cu vanilie si cu crema de fructe de padure.;), cateva cutii de  Prajitura casei negresa si Prajitura casei brownie si Biscutii glazurati cu cacao, biscuitii virgula cum le spun eu, deveniti intre timp si biscutii mei preferati si cateva prajiturele ambalate individual.

Luminite si/sau lumanari. Nu stiu daca este de la varsta sau pur si simplu asa ne/am obisnuit noi, insa in ultimele vacante sau weekenduri petrecute altundeva decat acasa, lumina difuza a  jucat un rol foarte important in serile noastre. Daca asta vara am cumparat 2 baxuri de lumanari pe care le-am aprins in fiecare seara in curtea vilei in care ne-am petrecut vacanta, acum am gasit o solutie mult mai simpla: luminitele pe fir, tip instalatie. Aceste detalii aparent insignifiante chiar schimba atmosfera. Unde mai pui ca sunt si super Instagramabile (sa fim seriosi, pe cine mintim aici?!) J. Asa ca eu zic ca merita sa cheltuiti 20 de lei pentru a va trabsforma atmosfera din una banala data in cel mai fericit caz de o veoioza, intr-una calda si blanda data de cateva luminitie strategic plasate.

Boxa Ce ar fi viata fara muzica?! Nici nu vreau sa ma gandesc. Noi nu plecam nicaieri fara boxa noastra portabila. Sa ne intelegem, nici macar pana in Corbeanca nu mergem fara ea. Avem o boxa portabila destul de maricica…:) Are optiunea de conectare prin bluetooth asa ca muzica noastra preferata este doar la un „tap” distanta. Dimineata, cel care se trezeste primul se contecteaza si da drumul la maxim unei melodii care, aproape de fiecare data este una care se traduce printr-o gluma proasta. Cel care i-a dat play alegandu-se cu cel putin o perna in cap. Asadar, fie ca este o boxa de dimensiuni medii, fie ca e o boxa de buzunar, sfatul meu este sa nu plecati de acasa fara acest element atat de important pentru o stare buna de spirit.

Becul disco ball Stiu, veti rade si va veti intreba de ce ar fi chestia asta pe lista voastra?! Ei bine, credeti-ma pe cuvant, dupa cateva board game-uri sau cateva ore bune de mima, luminitele difuze, boxa si disco ball-ul vor transforma cel putin una dintre seri intr-o seara de bantuiala alaturi de prietenii vostri. Acest disco ball pe care l-am cumparat de la un supermarket este unul special pentru utilizare casnica – are fasung de bec si se potriveste la orice fasung clasic. Credet-ma pe cuvant, disco ball-ul este un must in bagajul vostru de calatorii.

Daca lista celor mentionate mai sus vi se pare stufoasa, va spun doar atat: toate cele enumerate mai sus au incaput intr-un rucsac.

Spre incheiere imi permit sa vin cu un sfat: mergeti in excursii cu oamenii care stiti sa sunt ca voi, cu care va pliati cand vine vorba de activitati comune. Ce rost are sa mergeti intr-o excursie cu oameni care vor sa plece la ora  5 dimineata din casa, cand voi dormiti pana la 10 si va beti cafeaua pana la 12 (sau invers). Sunt atatea cazuri in care, desi prieteni buni, cand vine vorba de calaorii, ecuatia se schimba. Rezervati vacantele si weekendurile prelungite la munte pentru prietenii cu care stiti ca aveti activitati comune si pastrati intalnirile in oras, vizitele sau excursiile cu scopuri precise pentru prietenii cu care stiti ca va fi nevoie sa faceti compromisuri. Asfel prietenia voastra va dainui si nu se va bloca in „mai stau mult dupa voi?” „hai sa mergem” sau „eu nu vreau acolo, dar daca vreti neaparat…” etc.

Si, sa nu uit: cand plecati de acasa, luati cu voi doar buna dispozitie si relaxarea, weekendul si vacantele sunt facute pentru destindere, zambete si voie buna.

Cu drag, Praji.  

(articol sponsorizat)

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *