Pranz de vara
Pentru mine aceasta salata de cartofi cu smantana si marar este una dintre definitiile verii. Desi pare banala, sa stiti ca nu multa lume stie de existenta ei. Noua ne facea mama in copilarie. Am uitat insa de ea, pana cand am mancat la sotul meu acasa. Mi-a trezit atatea amintiri frumoase incat am zis ca trbuie sa o impartasesc cu voi. Imi place mararul, dar cred ca are o aroma foarte puternica si, uneori acopera celelalte gusturi. Salata aceasta este printre putinele preparate in care il mai folosesc deoarece aici el chiar este vedeta.
Si pentru ca am vrut sa impartasesc atat cu citorii mei, cat si cu telespectarii Happy Channel, mai jos va las reteta video pe care am facut-o impreuna cu Vlad Gherman.
- 300-400 g cartofi noi mici
- 150-200 g smantana (sau iaurt gras)
- ½ legatura marar
- Sare
- Piper
- Fierbem cartofii in apa cu sare pana intra usor furculita in ei
- Ii curatam cat inca sunt calzi
- Taiem mararul marunt si il amestecam cu smantana si cartofii, apoi asezonam dupa gust.