Caracatita cu cartofi, usturoi si ceapa

Nu v-ati fi gandit la combinatia asta, nu?

Ei bine ea exista si face parte din meniul de Craciun al spaniolilor. Asa ca, pentru a imbina traditionalul cu modernul in provocarea @carrefourromania #Compromisiuni, va propun un alt fel de fel principal pentru una dintre ziele de sarbatori.

Ingrediente (pentru 4 portii):
1 caracatita de 2,5-3 kg, 1 kg cartofi rosii, 2 cepe, 4 catei de usturoi, 50 ml ulei de maslie, o legatura de patrunjel, sare, piper. Lamaie, pentru servire

Cum procedam:
Punem intr-o oala de 5 l, apa la fiert.
Cand apa clocoteste, cu ajutorul unui cleste cu care tinem bine caracatita, o scufundam in apa fiarta, apoi o punem imediat sub un jet de apa rece – repetam procedura de inca doua ori. Acesta metoda ajuta la fragezirea caracatitei
Dupa ultima clatire, punem caracatita inapoi in oala si o fierbem la foc mediu 35-40 minute.
Intre timp curatam cartofii si ii taiem cuburi mari, ceapa in 4, cateii de usturoi felii; tocam marut patrunjelul.
Punem intr-o tava incapatoare cartofii, ceapa, usturoiul, si patrunjelul, turnam uleiul de masline, asezonam si amestecam.
Scoatem caracatita de la fiert, o stergem cu un prosop de hartie si ii facem loc in mijlocul cartofilor
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora.

Servim preparatul cald, stropit din belsug cu zeama de lamaie.

Ca #pairing pentru carcatita propun cupajul de #Sauvignon Blanc si #Festeasca Alba de la Augustin, eticheta Deschidem vinul Romanesc.

Cu drag, Praji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *