Nu v-ati fi gandit la combinatia asta, nu?
Ei bine ea exista si face parte din meniul de Craciun al spaniolilor. Asa ca, pentru a imbina traditionalul cu modernul in provocarea @carrefourromania #Compromisiuni, va propun un alt fel de fel principal pentru una dintre ziele de sarbatori.
Ingrediente (pentru 4 portii):
1 caracatita de 2,5-3 kg, 1 kg cartofi rosii, 2 cepe, 4 catei de usturoi, 50 ml ulei de maslie, o legatura de patrunjel, sare, piper. Lamaie, pentru servire
Cum procedam:
Punem intr-o oala de 5 l, apa la fiert.
Cand apa clocoteste, cu ajutorul unui cleste cu care tinem bine caracatita, o scufundam in apa fiarta, apoi o punem imediat sub un jet de apa rece – repetam procedura de inca doua ori. Acesta metoda ajuta la fragezirea caracatitei
Dupa ultima clatire, punem caracatita inapoi in oala si o fierbem la foc mediu 35-40 minute.
Intre timp curatam cartofii si ii taiem cuburi mari, ceapa in 4, cateii de usturoi felii; tocam marut patrunjelul.
Punem intr-o tava incapatoare cartofii, ceapa, usturoiul, si patrunjelul, turnam uleiul de masline, asezonam si amestecam.
Scoatem caracatita de la fiert, o stergem cu un prosop de hartie si ii facem loc in mijlocul cartofilor
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora.
Servim preparatul cald, stropit din belsug cu zeama de lamaie.
Ca #pairing pentru carcatita propun cupajul de #Sauvignon Blanc si #Festeasca Alba de la Augustin, eticheta Deschidem vinul Romanesc.
Cu drag, Praji