Florentine din migdale

Simplu, rapid, delicios!

Ce sunt de fapt Florentinele (numite si biscuiti florentini)? Sunt niste fursecuri care isi au originea in Italia. Ele sunt obtinute din amestecarea unor nuci/ alune/ migdale cu fructe confiate, scaldate in caramel si coapte sub forma unor discuri. Astazi denumirea de Florentina se foloseste ca descriere generica a unui fursec care are in componenta sa nuci sau oricare oleaginoasa.

Aceasta reteta am descoperit-o de ceva timp la o fata foarte simpatica, dar am tot amanat sa o fac. Iata ca azi este a treia zi consecutiv cand fac portie dubla… si tot nu ne saturam. Spun „saturam” pentru ca sotul meu le manaca si noaptea la 2. De mentionat este faptul ca este o reteta incredibil de usoara si foarte sanatoasa!

fursec

Iata ce ne trebuie:

  • 200 g fulgi de migdale

1

  • 50 g zahar pudra (de preferat din comert deoarece contine amidon)
  • 1 albus de ou
  • 1 praf de sare
  • 2-3 cuburi de ciocolata topita (sau o mana de merisoare confiare)

Cum facem:

  • incalzim cuptorul la 160 grade C/gaz 3
  • punem fulgii intr-un bol si ii zdobim usor cu mana
  • batem foarte usor albusul (30-40 secunde, doar cat sa faca niste bule)
  • adaugam peste fulgi zaharul, albusul si sarea
  • amestecm pana cand se incorporeaza albusul
  • cu ajutorul unei cupe de inghetata punem gramajoare din amestec in tava
  • cu o furculita le presam si le aranjam nitel. Nu  va speriati daca vi se par nelegate, in cuptor se vor lega foarte bine

2

  • le dam la cuptor pentru 15-20 min sau pana cand sunt usor rumenite

3

  • cand se racesc le decoram cu ciocolata

* Iata si varianta cu merisoare

merisoare1

S-aveti pofta!

poate iti place si

No comments

  1. am facut incercarea si sunt delicioase. Am uitat sa pun zaharul dar sotul meu le vrea fara zahar pentru sunt bune cand bei ceva

  2. Buna! Am incercat aceasta reteta si pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt extraordinar de simplu de facut! multumesc pentru aceasta idee de desert!!!

  3. ok. le-am incercat. delicioase. chiar si cu stafide. acum, daca tot esti in concediu, poate ne pui mai multe retete sa ne bucuram mai des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *