Acest matcha cake vegan fara gluten mai poarta si numele mochi cake – desert specific japonez pe baza de faina de orez.
Dupa cum v-am promis, voi incerca sa testez si sa public pe blog si retete vegane, fara zahar si fara gluten. Nu-i treaba usoara nici sa faci dintr-o categorie, basca sa le bifezi pe toate trei. Dar eu sunt perseverenta si pasionata si nu ma las. 🙂
Azi va prezint o prajitura vegana, indulcita cu miere sau orice alt indulcitor lichid 100% vegan, din faina de orez si cu toping de cocos.
Mini tortul se face foarte foarte usor si necesita minim de efort. Textura este una densa si usor umeda. Sa nu va asteptati sa aiba textura pufoasa de pandispan, fainurile fara gluten nu pot oferi acest beneficiu. Mie personal imi plac foarte mult texturile dense, mi se pare ca, automat, si gustul e mai intens. In acest caz chiar asa e.
Mai jos va las reteta detaliata si va urez spor la prajiturit.
Ingrediente (pentru o tava cu diametrul de 16 cm):
Pentru blat:
150 g faina de orez
1 lingura rasa de matcha
4 linguri de miere (sau orice alt indulcitor lichid – sirop de artar, orez, curmale, soia, quinoa etc)
3 linguri ulei vegetal, de preferat de cocos
1 lingurita extract de vanilie
Pentru toping:
50 g lapte praf de cocos
3 linguri lapte vegetal
1 lingura fulgi de cocos
Miere sau sirop pentru nota finala
Cum procedam:
Amestecam toate ingredientele pentru blat
Turnam compozitia tapetata cu hartie de copt
Coacem la cuptorul preincalzit la 170° (functia ventilatie) pentru 40 de minute
Topingul:
Amestecam laptele praf cu laptele vegetal, apoi distribuim crema peste blatul racit bine
Presaram fulgii de cocos, apoi turnam in fir subtire mierea sau siropul.
Da! Atat de simplu! 🙂