Fie ca postiti, sunteți vegani sau vreti doar sa va diversificati meniul, aceasta conopida este alegerea perfecta.
Mai intai am fript-o in tigaie, apoi am uns-o cu o pasta absolut delicioasa, apoi am copt-o la cuptor in putina supa.
Rezultatul: un fel principal in sine, de savurat in orice sezon, dar mai ales toamna.
Mai jos las reteta detaliata și un clip in care va arat cum facut-o
Ingrediente:
1 conopida
100 ml supa vegetală
Sosul 1:
Ulei de masline
2 linguri de sos de soia light
1 lingura de sos de soia dark
2 linguri tahina – pasta de susan 1 lingura sos picant (optional) 1 lingurita de miere
Sosul 2:
Cateva crenguțe de oregano proaspat (se poate si patrunjel)
2 catei de usturoi
Sare
Fulgi de chili (optional)
Cum procedam:
In functie de marimea conopidei, taiem una sau doua felii groase de 1 sau 1,5 cm
*Cu restul conopidei eu fac popcorn de conopida. Vă las rețeta aici
Ungem conopida pe ambele parți cu ulei de masline, apoi o frigem, tot pe ambele parti, in tigaie – la plita mea eu am setat treapta 7, ceea ce inseamna temperatura medie spre mare
Setam cuptorul la 200 grade funcția grill și ventilatie.
Intr-un bol amestecam ingredientele pentru primul sos + o lingura de ulei de masline
Dupa ce conopida a prins puțina cursta, ungem pe fiecare parte cu pasta obtinuta si o mai lasam la foc cate 1 minut pe fiecare parte
Dupa cele doua minute turnam supa de jur imprejurul conopidei, apoi bagam tigaia la cuptor pentru 20 de minute.
Cat timp conopida este la cuptor, facem al doilea sos: punem in mojar 3-4 linguri de ulei de masline, restul ingredientelor și amestecam bine pana se maruntesc usturoiul si oregano
După cele 20 de miute, scoatem conopida si, cat inca este calda, o ungem cu amestecul cu usturoi
O punem savura ca atare sau alaturi de piure de cartofi si/sau salata