ZagaZaga Resort – un loc de poveste la doar doua ore jumatate de Bucuresti

Stiti cand vedeti un loc fabulous in poze si in realitate sunteti dezamagiti?! Ei bine NU asa a fost in cazul ZagaZaga resort, ba mai mult, este mai frumos decat apare in poze.

La doar doua ore jumatate de Bucuresti, intre Focsani si Marasesti, acest loc este pur si simplu un vis. Este o delta a Siretului care, uimitor, nu este creatia naturii. Cineva a investit multi bani si multa munca si a reusit sa transforme o mlastina intr-un paradis.

Am fost cazati in niste bungalouri individuale de vis! Camerele au o suprafață utilă de peste 50 mp, cu un  pat matrimonial imens și un pat pentru copii la mansardă, toate fiind adaptate atât pentru cupluri cât și pentru familiile cu copii. Mi-a placut extrem de mult designul minimalist al casutei, felul in care este separat patul de restul livingului, dar in special mi-a placut spatiul de citit chiar la fereastra mare a casutei. La fel de mult mi-a placut si baia, cu  gresie si faianta clasice, fara modele, fara brizbrizuri sau alte detalii inutile. Singurul regret este acela ca am dormit doar o noapte si nu am reusit sa ne bucuram mai mult de frumosul bungalou. 

Resortul cuprinde 41 de bungalouri mobile și 11 case plutitoare. În viitorul apropiat se vor amplasa și corturi tip iurtă cu o suprafață de peste 20 mp fiecare, cu paturi și terasă. Costul unei casute ca cea in care am stat noi este de 250 lei/noapte de luni pana joi si 300 lei pe noapte de vineri pana duminica.

Locația este perfectă pentru iubitorii de pescuit – peste 200 de trofee de crap între 15-26 kg se regăsesc în lacul resortului. Dar cum nu suntem pescari, noi am facut offroad cu trotinetele prin complex si ne-am plimbat cu barcile. Doar la plimbarea cu barca am realizat de fapt cat de frumos este acest complex. Ne-am plimbat o ora jumatate si nu ne-am plictisit deloc –o adevarata delta.  Complexul are de asemenea si un aventura parc cu 6 trasee (doua usoare, doua medii si doua dificile), 770m de trasee. Tarifele sunt 35 lei pentru copii si 50de lei pentru adulti.

Credit foto Marian Craciun
credit foto Marian Craciun

Am mancat la cherhanaua complexului, care este amplasata pe un pontoon plutitor. Pana sa ne prindem ca acesta se misca, am avut niste senzatii dubioase. 🙂 Preturile la cherhana sunt mai mult decat decente: o portie de sturion costa 30-35 de lei. Da, am zis sturion, si asta pentru ca ZagaZaga detine o imensa ferma de sturioni. Am fost martora extragerii caviarului, ferma avand si cateva femele de sturion in varsta de 10 ani. A fost fascinant. Am mancat pastrav si sturion la plita, legume la plita, jumari de sturion si de pastrav, zacusca de peste, icre si… caviar (adica icre de sturion). Cherhanaua are in meniu si feluri clasice, fara peste, dar e pacat sa fii in delta si sa nu mananci preparate cu si din peste, nu?

Singura problema pe care am sesizat-o a fost servirea destul de greoaie. Insa daca prinzi o zi frumoasa si insorita, asta nu mai este o problema, sa stai pe ponton este o reala placere.

Credit foto Marian Craciun
Jumari de peste

 

Caviar

 

Ne-a placut foarte mult acest resort si am promis ca vom reveni anul viitor cand va fi mai cald. Sambata in care am fost noi a fost destul de friguroasa, dar am putut recupera a doua zi, duminica, o zi cu soare si fara vant.

ZagaZaga resort ne-ai placut, mai venim!

#Savarinii

poate iti place si

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.