Această prăjitura are o poveste foarte simpatică. Am realizat-o prima oară dintr-o întâmplare, dar mi-a plăcut atât de mult, încât am tot repetat-o și chiar am inclus-o în cartea mea de bucate Deserturi magice cu Prăjiturela
Scrollam într-o zi pe Pinterest și mi-a apărut un clip în care niște mâini de bătrânică făceau acestă prăjitură. Canalul se cheamă „Food addiction”. Pe fundal erau explicațiile în italiană. Noroc că Mircea știe italiană și am reușit să extrag toate ingredientele și cantitățile exacte.😉
E o prăjitură foarte pufoasă, umedă, cu gust delicat de portocală și cu un post gust amărui perfect!
Ingrediente pentru o tavă de 24 cm:
1 portocală medie
3 ouă
un praf de sare
50 ml ulei vegetal (eu am pus de nuci)
200 ml lapte
170 g zahăr
300 g făină 000
50 g mălai (adaptare proprie, promit că merită)
1 linguriță praf de copt
Cum procedăm:
Mixăm intr-un blender portocala, ouăle, sarea, uleiul și laptele apoi le adăugăm peste făina amestecată cu zahărul și praful de copt. Amestecăm doar până la incorporare.
E ok să aibă cocoloașe – dacă mixăm mai mult, încep să se dezvolte legăturile de gluten și vom obține o prăjitură gumoasă.
Coacem 30 de minute la cuptorul preîncălzit la 180°, ventilație.
Sper să vă placă! 🍊🤗🍊