Chiftelute vegetariene in trei culori si trei gusturi

Chiftele cu porumb si cheddar, cu mazare si mozzarela, cu sfecla si branza de capra

Am vrut sa surprind vara in aceste preparate simple si tind sa cred ca am reusit. 🙂

Daca doriti sa introduceti cat mai multe legume, culori si nutrienti in alimentatia voastra, aceste chiftele sunt raspunsul. Daca doriti sa mancati mancare frumoasa si delicioasa, aceste chiftelele sunt raspunsul. Daca doriti sa va impresionati invitatii pentru petrecerile din aceasta vara, aceste chiftele sunt raspunsul. Lista recomandarilor poate continua. 🙂

In plus, aceste chiftele pot fi facute si pe plita – prajite, sau coapte la cuptor.

Deja nu mai este o noutate ca in bucataria mea este dotata cu cel mai nou cuptor NEFF, cel din colectia Graphite Grey, cu emblematica ușă Slide&Hide® si plita cu inductie Flex Induction si Twist Pad . Asa ca aceste minunatii colorate vin sa va faca, din nou, cunostinta cu electrocasnice faurite pentru pasionati! Si sa va arate cat de frumoasa este aceasta pasiune.

Vrei vreti si voi un cuptor din gama Graphite Grey sau alte electrocasnice NEFF si aveti nevoie de un motiv in plus sa faceti pasul, va dau eu chiar doua argumente. Cele doua campanii active in reteaua distribuitorilor – 5 ani GARANTIE EXTINSA si set de cutite Fiskars CADOU.

Mai jos va las cateva poze dragute cu preparatele finale, cu ingredientele si cu pasii. In plus, si cateva poze cu noile mele jucarii. 🙂

Chiftele cu porumb si branza cheddar

Ingrediente (pentru ~10 chiftele)
250 g porumb
2 oua
50 g malai
100 g branza ceddar portocalie – data prin razatoarea mare
5-6 frunze de patrunjel – tocat
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita fulgi de ardei (optional)

Chiftele cu mazare si mozzarella

Ingredinete (pentru ~ 10 chiftele):
200 g mazare congelata
2 oua
30 g pesmet
100 g mozarella – data prin razatoarea mare
2 crengute (doar frunzele) de busioc – tocat
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita ghimbir pudra

Chiftele cu sfecla si branza de capra

Ingrediente (pentru ~ 10 chiftele):

1 sfecla fiarta sau coapta medie (a mea a avut 150 g) – data prin razatoarea mare
2 oua
50 g gris
50 g faina de grau
100 gr barnza cremoasa de capra
5-6 funze de salvie – tocate
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru

Cum procedam:

La toate chiftelele, indiferent de sortiment, procedam la fel:

Batem ouale cu sare si condimentele, apoi adaugam grisul, faina sau pesmetul (dupa caz), apoi asteptam 3-5 minute – vom observa o ingrosare a compozitiei

Dupa cele 5 minute adaugam restul ingredienteleor si amestecam bine (ideal cu mana pentru a se produce o cat mai buna amestecare)

Cu mana umezita formam chiftele cu diametrul de 7 cm si inaltimea de maxim 1 cm.

Pentru a le coace le punem in tava pe hartie de copt si le coacem 20 de minute la cuptorul preincalzit la functia convectie (ventilatie)

Pentru prajire – le prajim in putin ulei de masline (sau ce ulei dorim) 3 minute pe o parte si 2 pe cealaltă sau pana devin aurii.

Pot fi servite ca atare, in interiorul unui sendvis, pe post de garnitura, ca chiftea pentru naked burger, practiv optiunile sunt infinite!

Cu drag!
Praji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *