Supa crema de borccoli si sparanghel

Supa crema de borccoli si sparanghel

Poate fi si supa doar de broccoli daca nu aveti sparanghel. Eu am avut cateva cozi de sparanghel, asa ca am facut o combinatie. Indiferent de caz, supa iese absolut delicioasa.

Se face foarte simplu, va als mai jos va las reteta detaliata:

Ingrediente (pentru 6-8 portii):
300-400 g borccoli sau broccolini
100 g cozi de sparanghel
*Daca nu aveti sparanghel, folositi doar borccolini sau broccoli
1 ceapa medie sau doua mici
1 capatana mica de usturoi
2 cuburi supa bio sau 2 linguri legume deshidratate
sare

Pentru servire:
branza/telemea de capra sau feta
fulgi de ardei iute
paine prajita

Cum procedam:
Intr- oala de 3 l punem la fiert apa cu 1 lingura de sare
Cand apa da in clocot adaugam broccoli, sparanghelul, ceapa si usturoiul
Lasam sa de a in colcot 2 minute, apoi transferam legumele in apa foarte rece, ideal cu cateva cuburi de gheata – astfel se va pastra culoarea verde intens
Punem intr-un blender broccoli, sparanghelul, ceapa si usturoiul, 1 cana de apa si 2 cuburi de supa bio/legume deshidratate
Mixam totul bine pana obtinem supa
Daca ne dorim supa mai fina, o trecem printr-o sita
Supa se serveste cu branza de capra faramitata, fulgi de ardei iute (optional) si paine prajita.

Cu drag, Praji!

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.