NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Lipii cu surprize

Picture of Prăji

Prăji

iunie 30, 2013

Credeati ca la subtitlu va zic deja care-i surpriza?! :))

Cand va-am aratat cum fac eu guacamole si humus, scriam acolo ca este ideal sa fie mancate cu lipii proaspete, bineinteles facute in casa. De cand am descoperit reteta de baza la Adrian Hadean (el le zice tortillas), m-am indragostit pur si simplu de aceste painici subtiri si delicioase. Insa nu puteam sa preiau o reteta si sa nu-i dau o nota persoanla… am cam transformat-o ce-i drept, dar a iesit ceva deosebit. Dupa cum bine stiti (daca nu, aflati acum) sun innebunita dupa ierburi aromatice si nu pierd nicio ocazie sa le folosesc in bucatarie, fie la feluri de baza, fie la ducliuri. Si, pentru ca a pune in compozitia lipiilor  plante aromatice nu mi-a fost de ajuns, iata ce am facut: lipia surpriza 😉 in al carei centru, nu numai ca gasim mirodenii si arome, dar gasim si un cas proaspat care schimba cu totul ecuatia. Sa va arat si voua.

Lista de ingrediente (pentru lipii)

Lista de ingrediente (pentru umplutura)

Cum procedăm?

  • amestecam toate ingredientele pentru lipii, apoi le framantam pret de cateva minute (nu mai mult deoarece aluatul devine prea elastic)
  • dam la loc calduros pentru maxim jumatate de ora
  • pudram o suprafata cu faina si formam din aluat un sul pe care il impartim in 8 parti egale – formam bile
  • impartim fiecare bila in doua si formam foi foarte subtiri un pic mai mici decat diametrul tigaii in care le vom coace
  • pe una dintre foi presaram cas ras, sare si una dintre plante sau ardeiul
  • punem a doua foaie si rulam cu sucitorul pana cand vom obtine o foaie la fel de subtire ca cea cu care am inceput
  • le coacem pe tigaie la foc moderat- 1, 1:30 minute pe o parte – pana cand incep sa se umfle absolut minunat, 1 minut pe cealalta 😉

*Mancatile calde alaturi de humus, guacamole sau alte „dipuri” preferate.

Ps. Daca sunteti din categoria celor carora nu le plac surprizele, oricand puteti face unele simple… gustoase:)) Pe cele simple le puteti transforma foarte bine intr-un mic dejun delicios cu banane si unt de arahide.

S-aveti pofta!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.