Batoane cu ciocolata, unt de arahide si cereale

Cand am primit provocarea de la Fino sa reinterpretez niste batoane cu cicoalata si cereale am fost in extaz, si asta pentru ca aceste batoane nu necesita preparare termica. Acum ceva timp am facut o tarta fara coacere care are super succes. Am observat ca va plac foarte mult deserturile care nu necesita mult efort si nici preparare termica, Este si normal, cu cat mai simplu, cu atat mai bine.

Asa ca daca vreti sa faceti ceva bun rapid, fara adaos de zahar, cu cereale, unt de arahide, seminte, fructe deshidratate si ciocolata, aceste batoane sunt ceea ce cautati.

Dupa cum vedeti si in filmulet, se fac foarte simplu: topim ciocolata, apoi o amestecam cu restul ingredientelor. Pe langa ingredientele din interior, am adaugat in tava in care am turnat compozitia seminte de dovleac si petale de trandafiri uscati. Mi se pare ca felul in care arata cand le tai le face sa fie delicate si mai apetisante.

Batoane cu ciocolata, unt de arahide si cereale
Print
Ingrediente (pentru 14 batoane)
  1. 200 g ciocolata neagra (amaruie)
  2. 300 g unt de arahide
  3. 150 g miere
  4. 150 g ametsec de nuci si alune (eu am folosit nuci, alune, caju)
  5. 100 g amestec de fructe deshidratate si seminte (eu am folosit stafide seminte de floarea soarelui, seminte de dvleac)
  6. Cativa boboci de trandafiri uscati (de ceai) + o lingura de seminte de dovleac – pentru decor
Cum procedam
  1. Topim ciocolata (la cuptorul cu microunde, pe baie de aburi sau, daca avem plita cu inductie, pe plita, la treapta 2)
  2. Intr-un bol incapator amestecam toate ingredientele
  3. Tapetam o tava de 20/30 cu folie de plastic si lasam cate 5-10 cm peste marginea tavii
  4. Presaram in tava semintele de dovleac si petalele de trandafiri
  5. Turnam compozitia pentru batoane si presam bine
  6. Acoperim cu folia ramasa si dam la congelator pentru minim 2 ore
  7. Le scoatem de la congelator, le lasam la temperatura camerei 5 minute, apoi le taiem
  8. Eu am impachetat fiecare baton separat in hartie de copt
  9. Pot fi pastrate la frigider intr-o caserola inchisa etans pana la 2 saptamani
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/
Un boost de energie cuminim de efort. 

Cu drag, Praji

Poate iti place si

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.