Pentru ultima zi de campanie m-am gandit sa avem culori. Toti nutritionistii recomanda sa mancam colorat, cat mai colorat. De ce? Culorile insemna, vitamine, minerale, nutrienti (si lista poate continua), adica sanatate.
Din pacate, noi, romanii am mostenit un obicei nu foarte bun (ca sa nu-i spun foarte prost), acela de a face „terci” legumele. V-as recomanda sa incercam sa luam exemplul asiaticilor care pastreaza legumele fragede, colorate si sanatoase, desi le gatesc de „mama focului”, la propriu.
Cum reusesc ei asta: prin metoda stir fry! Dar ce inseamna de fapt stir fry? Este un procedeu de preparare a legumelor (si a carnii) in putin ulei si la foc foarte rapid, amestecand continuu. Prin aceasta metoda de frigere la foc iute, legumele sunt „sigilate” pastrandu-si astfel toate proprietatile, inclusiv fragezimea.
Iata asadar o varianta rapida si foarte sanatoasa.
Ne trebuie:
- wok
- 1 ardei capia rosu (sau 1/2 ardei gras rosu)
- 1/2 castravete Fabio
- 1/2 dovlecel
- 3-4 catei de usturoi
- 1 morcov
- 2-3 lingurite seminte susan
- o lingura de ulei (de preferat de susan)
- 2 linguri sos de soia (optional)
- sare (daca nu folosim sos de soia)
Cum facem:
- taiem toate legumele betisoare
- incingem wokul foarte bine (toata actiunea se va desfasura la foc mare)
- punem semintele de susan si asteptam sa pocneasca
- cand incep sa sara, adaugam legumele si amestecam energic 2-3 minute
- dupa 2-3 minute adugam sosul de soia (sau sarea)
Gata! Ati vazut ce simplu a fost?!
Pofta buna!
No comments
Ce culoare frumoasa au! Cred ca sunt delicioase !!
Sunt intr-adevar:)