Porc picant cu legume, stir fry

Azi, vedeta noastra este Erős Pista pasta pe care o avem in casa de cand ma stiu.

Combinatia de gusturi mi-a iesit de bine de data asta, incat Mircea mi-a zis ca de acum incolo, cand vreau sa fac chinezesc (sa ii zicem noi), din asta sa fac. 😁

Asadar va las mai jos reteta completa:

Ingrediente pentru 2 portii generoase:
1 felie de cotlet de porc
1 morcov mediu
1/2 dovlecel mic
1/2 ardei gras rosu mic
1 ceapa mica (salota sau ceapa normala)
1 ciuperca urechi de lemn (eu iau uscate si le rehidratez 20 min in apa fierbinte)
1 bucata ghimbir de 2 cm
2 catei de usturoi
1 lingura seminte de susan
1 + 1/2 lingurite Erős Pista daca mancati picant; 1 lingurita sau chiar mai putin daca nu mancati picant
5 linguri ulei de susan sau de arahide ptr prajit
2 linguri sos de soia dark
2 linguri sos de soia light (ideal cu continut redus de sare)
2 linguri amidon din porumb
Orez fiert pentru servire

Cum procedam:
Taiem carnea felii subtiri pe transversala fibrei, apoi o amestecam cu amidonul, 2 linguri de apa si pasta iute – dam la rece intre 20 min ( se poate tine la frigider asa si 5 zile)
Taiem bastonase restul legumelor Taiem felii subtiri usturoiul si ghimbirul

Intr-un wok (sau tigaie) bine incins, turnam uleiul, apoi imediat ghimbirul si usturoiul si imediat carnea
Amestecam energic 1 minut, pana carnea e rumenita, apoi adaugam legumele in ordinea in care se gatesc : morcovul – amestecam; dupa ~ 30 secunde ardeiul, ciupercile si dovlecelul – amestecam; dupa alte 30 secunde ceapa si amestecam
Turnam imediat cele doua sosuri, mai amestecam o data energic, apoi oprim focul
La final adaugam susanul si amestecam

Servim cald alaturi de orez.

poate iti place si

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *