Nebunia hribilor!
Nu stiu daca voi stiti, dar anul acesta chiar a fost „nebunia hribilor”. Bloggeri, gospodine, bucatari de ocazie, soacre (a mea sigur 😉 ), toti au incercat cel putin o reteta cu hribi. Din fericire padurile patriei au fost darnice cu noi (si cu italienii care se imbogatesc din acesti minutati porcini cumparati la preturi de nimic de la noi si vanduti la supra pret in UE). Si daca tot sunt de ajuns pentru toata lumea, am zis sa va arat cum ne mai plac noua acesti bureti (noi asa le zicem).
Ne trebuie:
Cantitatile sunt pentru 6 burgeri
Pentru burgeri
- 500 g hribi (daca nu gasiti hribi, puteti folosi si ciuperci champignon), trasi la tigaie, apoi tocati marunt
- 2 galbenusuri (albusurile puneti-le deoparte pentru niste bezele :))
- 1 cartof dat prin razatoarea mica si scurs bine
- 1 ceapa tocata marunt sau data prin blender
- 2 cateti de usturoi, zdrobiti
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita boia de ardei (iute sau dulce, dupa preferinte)
- sare
- piper proaspat macinat
- 2-3 linguri ulei de masline
Pentru asamblare
- 6 chifle dulci sau din paine integrala
- 6 ardei capia copti si curatati
- 6 felii de salata (eu am folosit salata romana)
Cum procedam:
- amestecam bine (sau framantam) ingredientele pentru burgeri
- formam 6 „chiftele” si le dam la frigider pentru 10 minute
- le scoatem de la frigider, le ungem cu ulei de masline si le frigem pe gratar (sau tigaie) aporximativ 7 minute, intorcandu-le la fiecare 1-2 minute
- taiem chiflele in doua, le punem cu partea taiata intr-o tigaie curata si le prajim un minut
- montam sandvisul: chifla – 1/2 ardei copt – 1/2 frunza de salata – burger – 1/2 frunza de salata – 1/2 ardei copt – chifla
Pofta buna!
No comments
Am facut cu hribi si au fost deliciosi, doar ca am inlocuit ardeii capia cu felii e rosii…Multumesc pentru reteta!
Super! Poti sa pui ce legume vrei. Ma bucur ca ti-au placut. Pupici!