Empty Shop – primul magazin gol din Romania

“Iti cumperi haine doar ca sa le dai de pomana” imi zicea mama acum ceva vreme. Pe de o parte avea dreptate,  insa asta ma si bucura si ma face sa nu regret ca uneori cumpar poate mai mult decat am nevoie. De-a lungul timpului mi-am dat seama ca de hainele mele, ale noastre se pot bucura alte persoane. Bineinteles vorbim doar despre haine bune, dar de care ne-am plictisit  sau nu ne mai vin.

Acum cativa ani am facut o traditie impreuna cu prietenele mele, cel putin o data pe an ne intalnim la una dintre noi si facem schimb de haine. Eu una chiar mi-am innoit bine garderoba de vreo 3 ori. Hainele care ramase au fost intotdeauna donate.

Am facut acest eveniment si alaturi de fetele de la Skirtbike, iar hainele le-am donat unei asociatii caritabile.

Facand publice serile noastre de “Brocante” (termen care in limba franceza inseamna targ de vechituri ), nu de putine ori am primit mesaje “Buna, am adunat haine bune, stii unde le-as putea dona?” Astfel simt ca e de datoria mea sa va spun de laudabila initiativa pe care o are Promenada Mall impreuna cu organizatia“Let’s do it Romania”.

Pe data de 5 aprilie Promenada a deschis „The Empty Shop”, un concept diferit de magazin, in care clientii si vizitatorii mall-ului sunt invitati nu pentru a goli rafturile, ci pentru a le umple cu haine pe care nu le mai îmbraca, pentru a fi donate unor familii cu posibilitati materiale reduse.

Subsemnata imbracata „on a budget”. Descrierea o vedeti la finalul articolului

 

Hainele, odata colectate, vor fi sortate, cu ajutorul a 50 de voluntari „Let’s Do It, Romania!”, apoi curatate(!) si livrate unui numar de 1000 de familii din judetele Maramures, Neamt, Iasi, Constanta, Gorj, Calarasi, Ialomita.

Anul trecut, „Let’s Do It, Romania!” a colectat in cadrul programului propriu „Let’s Share & Care!” 7 de tone de imbracaminte, dar si jucarii, rechizite si mobilier, directionate catre 850 de copii si familiile acestora din cinci judete ale tarii.

Hainele stranse vor fi distribuite unor comunitati in care riscul de abandon scolar datorat lipsei unor bunuri materiale de baza, cum ar fi hrana, alimentele sau imbracamintea pentru copiii este foarte ridicat. Conform celor mai recente date Eurostat, Romania este a treia tara europeana cu cea mai mare rata a abandonului scolar, de 18,5%, dupa Malta si Spania. In acelasi timp, Romania detine cel mai mare procent de copii saraci (grupa de varsta 0-17ani) din Europa care atrage dupa sine riscul excluderii sociale.

Magazinul The Empty Shop este amplasat la nivelul 1 al mall-ului Promenada si este deschis în perioada 5 aprilie – 18 aprilie, în intervalul orar 10.00 – 22.00. Celelalte puncte de colectare vor fi organizate în mall-urile City Park Constanta, Shopping City Timisoara, Shopping City Galati, Braila Mall, Shopping City Piatra Neamt, Ploiesti Shopping City, Shopping City Deva, Aurora Shopping Mall (Buzau), Shopping City Targu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Ramnicu Valcea, Shopping City Sibiu. Magazinul este dedicat colectarii exclusive de îmbracaminte.

 

Partenerii Promenada în acest proiect sunt Let’s do it, Romania!, Ariel Pods, Lenor si C&A.

In poza port:

Basca sh

Ochelari Aston Martin, vintage, cumparati de la un targ de vechituri cu 5 lei

Bluza Stradivarius – purtata cu nasturii la spate (adica invers)

Manusi din piele primite cadou (dar cumparate tot de la sh)

Fusta sh cumparata de la un targ de tigani, cu 15 lei

Ciorapi Calzedonia

Incaltari Marjin de pe elefant.ro

Geaca de piele de la Miniprix, cumparata cu 130 lei

Trotineta Joyor Unico.

 

 

poate iti place si

35 comments

  1. Multi dintre noi ne cumparam haine in exces si uitam sa le purtam pe cele vechi. Din pacate le tinem in sifonier degeaba, in loc sa facem ceva cu ele. Foarte tare ideea magazinului din Promenada. Sper sa ajunga aceasta informatie foarte utila la cati mai multi si sa constientizeze ca orice haine care nu ne mai este folositoare noua, ii poate fi altcuiva care are mai mare nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *