Cum imi ingrijesc tenul

Atat articolul in care va povestesc cum imi ingrijesc parul, cat si acesta, despre cum imi ingrijesc pielea, au fost foarte cerute de voi. Cel despre ingrijirea parului a fost un real success. Sper ca informatiile pe care vi le-am furnizat acolo v-au fost de folos.

Astazi, dupa cum v-am promis, revin cu un articol despre cum imi ingrijesc eu pielea. Vreau de la inceput sa va spun ca atat nevoile cat si tipul pielii difera de la persoana la persoana si mi-ar placea sa vedeti acest articol prin prisma nevoilor voastre, acesta fiind doar un, hai s-ai spunem, ghid al meu.  

De la inceput as vrea sa va povestesc putin despre ce tip de ten am si cum am ajuns sa fiu pasionata de ingrijirea pielii in general.

Tenul meu este unul… hmmm.. pretentios. M-am alintat o perioada crezand ca am un ten sensibil. Gresit! Am un ten cu zone reactive, care e cu totul altceva. Tenurile sensibile sunt destul de rare si… foarte sensibile. Faptul ca daca imi pun mana pe fata, ma scarpin sau „zgandaresc” o bubita mica o fac mare-mare inseamna ca da, am ten reactiv si… ca n-am astampar.

Cat despre tipul tenului meu este unul deshidratat cu zona T cu pori dilatati. Faptul ca am un ten catalogat drept deshidratat nu inseamna ca nu il hidratez suficient, ci ca tenul meu nu reuseste sa pastreze suficient hidratatarea atat interioara cat si exterioara.

Indiferet insa de tipul de piele ea are anumite nevoi. In functie de ora din zi sau din noapte, tipul de piele si varsta, pielea are nevoi diferite. In timpul zilei, pielea trebuie protejata de influentele externe. In timpul noptii pielea se poate regenera. Suplimentar, pielea trebuie curatata si sustinuta de doua ori pe zi. Prin urmare, ingrijirea sistematica a fost conceputa pentru a satisface nevoile zilnice ale diferitelor tipuri de piele la varste diferite.

In imagine nu port machiaj, iar poza nu este editata in niciun fel

Mai jos va las rutina mea de ingrijire a pielii si cateva dintre produsele pe care le-am folosit in ultimele luni, dar doar cele care mi-au placut.

CURATARE

Doar o piele curatata se poate regenera optim si poate primi ingrijire. Daca pielea a fost eliberata, aceasta poate absorbi mai bine ingredientele active,astfel, produsele de ingrijire au posibilitatea de a-si dezvolta pe deplin efectul.

Dimineata: spalare cu gel bland de curatare

Da, eu sunt din categoria persoanelor care nu se pot trezi daca nu se spala pe fata cu apa rece. Dupa ce m-am inviorat bine cu apa rece, ridic putin temperatura. Imi spal fata cu un gel bland, natural. De cel putin 5 ori pe saptamana folosesc un dispozitiv de masaj din silicon, fie el elecric sau manual. Fara dispozitiv: pun gelul in palme apoi masez bine fata si gatul prin miscari circulare, apoi clatesc cu apa calduta din abundenta. Cu dispozitiv de curatare: pun gelul pe dispoizitiv, apoi imi masez tenul, gatul si, uneori pieptul (desi ar trebui mereu), tot prin miscari circulare. Imi sterg fata cu un prosop moale prin miscari de tapotare.  

Seara: demachierea in doi pasi

Acum ani buni o cosmeticiana m-a invatat sa ma demachiez ca la carte: umezesti putin fata, masezi bine tenul cu lapte demachiant (ptr ca doar asta se gasea atunci), apoi, cu o bucata mare de vata, umezita si stoarsa, stergi bine, bine tenul. Clatesti bucata de vata si repeti operatiunea cu o cantitate mai mica de demachiant, pana cand tamponul de vata ramane curat. Usuci fata cu ajutorul unui prosop moale pe care il presezi usor pe piele, nu stergi.

Mi-am curatat o lunga perioada de timp tenul asa, pana cand au aparut dischetele demachiante si cand le umezeam se faceau niste chestii transparente din bumbac, apoi a aparut apa micelara cu care umezeam dischetele si uite asa, rutina mea de curatare  a luat-o… pe aratura.

Pasul 1

M-am trezit insa la timp, mai ales cand la un tratament cosmetic mi s-a spus ca am fond de ten in pori. Atunci, recunosc, m-am cam speriat. Cum m-am trezit?! Ei bine m-am intors la rutina de masare a fetei cu lapte, ulei sau balsam demachiant, apoi stergerea cu o discheta mare umeda (din aceea de curatat copiii, nu demachainta), un servetel umed, cu un prosop umed sau recentele achizitionate dischete demachainte reutilizabile. Clatesc bine fata, apoi purced la pasul 2.

In ultiele luni am folosit urmatoarele produse: Lotiune de curatare anti rid System Absolute – Annemarie Börlind, 

Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil – Kiehls, Ulei cu cocos si migdale – Solaris Plant

Pasul 2

Spal fata cu acelasi gel bland de curatare cu care imi spal tenul si dimineata, tot prin masaja circular, uneori si cu un dispozitiv din silicon.

De 2 ori pe saptamana la pasul 2 folosesc un demachiant pe baza de argila care este usor exfoliant.

In ultiele luni am folosit urmatoarele produse:

Geluri : Gel de curatare delicata pentru fata cu miere, glicerina si geranium – Nuca Organic , Creamy Cleansing Foam Moist – BelifUlei & gel spumant pentru curățarea tenului emoustille – moi – Pulpe de Vie,

Demachiant pe baza de argila: 

Rare Earth Deep Pore Daily Cleanser – Kiehls

Dispozitive de curatare:  Burete curăţare facială din silicon – Hana Emi, Foreo Luna 3

TONIFIERE 

Dupa ce imi curat bine tenul, aplic fie o lotiune sau spray tonic, fie o apa termala. O las sa actioneze cateva minute si pe tenul umed aplic serul. Pasul cu apa tonica este cel pe care il sar de cele mai multe ori.  De cateva zile am inceput sa folosesc o solutie cu otet care are rolul de a echilibra ph-ul pielii, exact acelasi cu al lotiunii tonice, doar ca mai natural si cu mai putine ingrediente.

Aplic lotiunea tonica, astept cateva minute apoi trec la pasul „Fortifiere”

In ultiele luni am folosit urmatoarele produse: Apa termala – Uriage, Apa termala – Elmiplant, Spray cu argint coloidal – Aghoras , Skin Moisture Lotiune Tonica Reconfortanta – Elmiplant, Solutie homemade cu otet Cerbul Acru

FORTIFIERE

Pasul de intarire este aproape cel mai important in ingrijirea tenului, deoarece pregateste pielea pentru o ingrijire ulterioara si optimeaza efectul acesteia. Serul sau fluidul transporta ingredientele active ale cremei de zi sau de naopte in straturile de piele mai adanci pentru a le intari din interior spre exterior.

De cand am descoperit serurile, tenul meu, daca ar putea vorbi, mi-ar spune ca este foarte fericit. Folosesc atat seruri cu textura fluida cu rol de hidratare, cat si unele cu textura uleioasa cu rol de hranire si regenerare.

Pe cele cu textura fluida le folosesc dupa tonifiere, pe cele cu textura uleioasa le amestec cu crema hidratanta. Unii profesionisti recomanda 3 tipuri de aplicare: impreuna cu fluidul/serul, impreuna cu crema, dupa crema. Eu am preferat varianta 2.

Dupa ce aplic serul/fluidul, astept cateva minute si aplica crema de zi/noapte.

Uleiurile le aplic de regula doar seara.

In ultiele luni am folosit urmatoarele produse: Seruri: Ser revitalizant rehidratant Aquanature – Annemarie Börlind, Fiole cu Acid Hialuronic 5% – Farmec, Fiole cu Acid Hialuronic Hyaluron C, 2% – Farmec, Ser pentru reechilibrare piele si pori Beauty Shots – Annemarie Börlind, Ser anti-poluare regenerator Beauty Pearls – Annemarie Börlind, Ser intensiv anti aging – Apiterra, Emulsie cu Granactive Retinoid 2% The Ordinary – Deciem

Uleiuri: Midnight Recovery Concentrate – Kiehls,Daily Reviving Concentrate – Kiehls,Capsule pentru ingrijire intensiva de noapte – Annemarie Börlind

HIDRATARE

Ziua

Crema de zi protectoare continua efectul nutritiv de fortifiere. De asemenea , protejeaza pielea in timpul zilei impotriva imbatranirii si deshidratarii prin intarirea barierei de protectie a pielii. In acelasi timp, asigura un sentiment de piele calmata. O ingrijire buna de zi se poate folosi de asemnenea, ca baza pentru machiaj.

La acest capitol a incercat foarte  multe creme. Pentru ingrijirea de zi le prefer pe cele hidratante, dar cu o textura mai usoara, asta pentru ca le aplic peste ser, iar peste ele aplic factor de protectie si creama bb sau fond de ten.

In acest moment alternez mai multe creme de zi hidratane: o crema usoara cu acid hialuronic si una hidratanta pe baza de apa, cu textura de gel. Vara imi plac texturile mai lejere, care simt ca nu imi incarca tenul, iar iarna le prefer pe cele usor mai grase pentru ca simt ca imi protejeaza tenul de temperaturi scazute si vant.

In ultimele luni am folosit urmatoarele produse: Crema cu 92% Extract de Melci – COSRX,Moisture Surge 72 Hour Auto-Replenishing Hydrator – Clinique, Crema de zi cu textura usoara Anti-aging System Absolute – Annemarie Börlind,The True Cream Aqua Bomb – Belif

Noaptea

Noaptea, metabolismul pielii este in plina desfasurare. Regenerarea se poate face cel mai bine noaptea, deoarece pielea nu trebiuie sa se protejeze impotriva influentelor mediului. Ea se poate deschide si, in acest moment, poate fi reinnoi din interior. In acest proces, ea se curata. Crema de noapte nutritiva sustine functia de regenerare naturala a pielii peste noapte si ii furnizeazaintensiv ingrediente active.

De regula, cand ajung acasa, primul lucru pe care il fac este sa ma demachiez si aplic serul, crema de ochi si crema de noapte. Daca insa ajung mai devreme acasa, ma demachiez, aplic lotiunea tonica sau apa termala si las tenul liber pana inainte de culcare cand aplic serurile si crema de noapte. La acest capitol nu stau foarte bine pentru ca nu folosesc mereu crema speciala de noapte…

In ultimele luni am folosit urmatoarele produse:  Crema de noapte Anti-agingSystem Absolute – Annemarie Börlind

PROTECTIA SOLARA

De ani buni, indiferent de anotimp nu ies din casa fara crema cu factor de protectie solara. Chiar daca produsele de ingrijire au protectie solara, tot folosesc si o crema expres cu acest scop.

INGRIJIREA OCHILOR

Pielea din jurul ochilor este deosebit de sensibila si subtire. Ingrijirea ochilor abordeaza aceste nevoi specifice si inchide sistemul de ingrijire a fetei. Ridurile si umbrele ochilor sunt reduse prin ingrijirea ochilor. Acest lucru garanteaza un aspect proaspat  si radiant.

Pentru ca am pleoapele lasate, pentru ca rad foarte mult, dar si pentru ca am riduri adanci de expresie, ofer zonei ochilor o ingrijire speciala. Aplic zilnci, dimineata si seara crema antirid si efectuez un masaj foarte usor. Mai rar decat mi-as dori aplic masti speciale pentru ochi.

In ultimele luni am folosit urmatoarele produse: Crema de ochi cu 80% extract de melc – MizonCreamy Eye Treatment with Avocado – Kiehls ,Youth Dose Eye Treatment – Kiehls\

INGRIJIREA BUZELOR

Nu uit niciodata sa am grija si de buzele mele. Blasamul/strugurelul de buze imi lipseste din geanta, birou, dulapul din baie, noptiera. Ultimul lucru pe care il fac atunci cand ies din casa si cand ma culc este sa imi hidratez buzele. 

INGRIJIREA SPECIALA

EXFOLIEREA

De cand sunt pustoaica, mai exact de prin clasa a VIII-a a IX-a stiu ca exfolierea sau gomajul sunt esentiale in ingrijirea pielii. Exfolierea indeparteaza celulele moarte, impuritatile si deblocheaza porii de la suprafata tenului sau a corpului, lasand pielea curata si pregatita pentru serumurile, lotiunile tonice, mastile sau cremele de tratament. Astfel, ingredientele active din produsele cosmetice patrund mult mai usor in piele, fara a fi blocate de bariera de celule moarte si impuritati care se acumuleaza in timp. 

Tot din adolescenta imi exfoliez cu sfintenie pielea saptamanal. Pe corp aplic mereu un produs cu care exfoliez tenul mecanic: zat de cafea (atentie, nu cafea!), malai, tarate, zahar, bicarbonat amestecat cu miere sau uleiuri.

Pe ten aplic o data pe luna un exfoliant dur, de regula bucarbonat de sodiu amestecat cu ulei de cocos sau/si miere, si o data sau de doua ori pe saptamana, aplic un peeling enzimatic. Acesta exfoliaza pielea foarte band, fara a o agresa.

In ultimele luni am folosit urmatoarele produse: Pudra exfolianta – Annemarie Börlind – peelingul enzimatic,  Bicarbonat de sodiu + ulei de cocos

EXTRA HIDRATARE. EXTRA CURATARE: MASTI

Va anunt de la inceput ca nu voi intra in detalii in ceea ce priveste actiunea mastilor si felul lor. Cert este ca acum pe piata se gasesc atat de multe feluri, incat  e greu sa te hotarasti care-ti place mai mult.

Eu am o rutina cat de cat constanta in ceea ce priveste mastile: duminica, atunci cand e ziua de rasfat, dupa exfoliere aplic o masca de curatare pe toata fata, apoi una hidratanta. In timpul saptamanii, o data sau de doua ori, aplic pe nas si barbie masca de curatare sau una impotriva punctelor negre si pe restul fetei una hidratanta. Imi plac foarte mult si mastile de tipul „sheet”, adica cele din panza sau harti imbibata in produs pe care o aplicam direct pe fata.

In ultimele luni am folosit urmatoarele produse: multe masti coreene, Rare Earth Deep Pore Cleansing Mask – Kiehls, 2 in 1 masca ten mixt – Annemarie Börlind,  Moisture Surge 72 Hour Auto-Replenishing Hydrator – Clinique(crema aplicata in strat mai gros si lasata minim 15 minute are rol de masca hidratanta), Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque, Jelly Face Mask- Lush,

MASAJ

Incerc sa fiu atenta si la acest apect, cu atat mai mult cu cat stiu ca masajul fetei ajuta la regenerarea pielii, atenuarea liniilor fine si intensifica circulatia sangelui.

De fiecare data cand aplic serul incerc sa il aplic prin masaj circular. Dupa aplicarea cremei hidratante fie masez pielea cu degetele fie cu un roller de jad rece – acesta, pe langa beneficiile mesajului clasic, este si un foarte bun antiinflamator.

 

Aceasta este rutina mea de ingrijre a tenului. Sper ca acest articol sa va fie util si sa va motiveze in a avea grija de pielea voastra. Va garantez ca daca aveti acum grija de piele, va veti multumi mai tarziu. Mihaela de 34 de ani, ii multumeste Mihaelei de 16 de ani care nu s-a culcat niciodata cu machiaj pe ten si care a facut saptamanal gomaj. 😉

Atunci cand ingrijirea sistemnatica devine o rutina, este primul pas pentru a obtine o piele fericita. Pericolul de a ingriji in exces pielea nu exista, deoarece produsle de ingrijire asigura cantitatea perfecta de ingrediente active.

Ca nota speciala as vrea sa multumesc echipei SANSARA. Ei sunt cei care m-au ajutat atat cu documentarea articolului, cat si cu sfaturi de ingrjire a pielii pe care mi le-au dat in ultmele luni.

Sansara este importator si distribuitor al produselor AnneMarie Börlind in Romania, dar si un bun sfatuitor pentru persoanele care nu stiu la cine sa apeleze cand vine vorba de ingrijirea tenului. Sunt bucuroasa ca si voi, cele care ma cititi, ati putut si puteti beneficia de informatii pe care vi le ofera personalul lor.

Pentru ca toate produsele pe care le-am testat mi-au placut si am primit si mesaje de la voi, atat cu aprecieri, cat si cu intrebari, va las mai jos cateva informatii despre acest brand iubitor de natura. Daca sunteti persoane care tin la mediul inconjurator, sunt sigura ca va veti identifica cu tot conceptul acestui brand.

Toate produsele Börlind sunt vegetariene, iar o mare parte sunt chiar vegane. De la inceput, au respins  utilizarea in fabricare cosmeticelor,  de extracte din animale moarte. In cazuri exceptionale, folosesc substante naturale, cum ar fi ceara de albine, deoarece au proprietati speciale si, prin urmare, nu pot fi inlocuite.

Resping cu strictete utilizare microplasticii. De asemenea nu folosesc materiale plastice lichide, cum ar fi acrilati. In loc de microplastic, folosesc, de exemplu, granule de ceara de jojoba, sare de mare, granule de bambus sau enzime. Acestea nu sunt nocive pentru pielea noastra sau pentru mediul inconjurator.

Unele dintre produsele contin derivati de ulei de palmieri proveniti din ulei de palmier certificat sustenabil dintr-o plantatie certificata RSPO. Börlind este, de asemnenea, membru in FONAP (Sustainable Palm Oil Forum). Derivatii de ulei de palmier sunt ingrediente comune in produsele cosmetice naturale, precum si in alte companii. Ei sunt folositi ca si agenti naturali care dau consistenta si ca si stabilizatori.

Nu au folisit nicidata plante modificate genetic, coloranti sintetici, parabeni, siliconi si derivatii de uleiri minerale (cum ar fi parafina , PEG) Astfel, pot garanta puritatea si calitatea produselor,de asemenea, protejeaza mediul inconjurator. Ca baza pentruproduse folosesc uleiuri naturale si derivati naturali care sunt asemanatori cu pielea, motiv pentru care  sunt bine tolerate de  aceasta.

Börlind detine, de asemenea, o inovatie in domeniul luminii anti albastru (Anti Blue Light). E primul producator de cosmetice naturale care lanseaza un produs care protejeaza pielea de lumina albastra a telefoanelor mobile, a tabletelor , a televizoarelor sau a lumnii vizilible – uleiul de fata 3 in 1.

Uleiul facial vegan are efect triplu: anti lumina albastra , antioxidant si anti imbatranire. Filtrul inovator Blue Light din galbenele protejeaza pielea de lumina albastra. Lumina albastra , cunoscuta si sub numele de raze HEV, dauneaza celulelor si contribuie la imbatranirea pielii. Textura usoara a uleilui uscat este absorbita rapid si lasa pielea sa se simta relaxata. – AM NEVOIE DE ACEST ULEI IN VIATA MEA! J)

Cutiile produselor sunt sigiliate cu sigiliu de calitate. Sigliliu contine cele mai importante informatii despre marca si a obtinut premiul German Design Award. Sigiliu contine urmatoarele informatii: cosmetice naturale eficiente, cu extracte vegetale (organice), apa din put propriu, eficacitate confimata, fara produse animale, made in the Black Forest, est. 1959.

Va multumesc pentru ca ati avut rabdare sa citit un articol atat de stufos si sper ca ati regasit in el informatii care sa va fie de folos.

Cu drag, Praji.

 

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *