Carne frageda gatita incet
Va povesteam in articolul trecut, ca pe zi ce trece devin din ce in ce mai gospodina. Tot acolo punctam faptul ca de ceva vreme incoace sunt din ce in ce mai atenta la felul in care gatesc. Cu totii stim ca alimentele, fie ele carne sau legume, gatite incet isi pastreaza proprietatile, spre desosebire de cele care sunt fierte sau gatite la foc mai puternic.
Pentru ca timpul nu-mi permite sa pazesc cuptorul cu orele, mi-am luat un aliat de incredere, de care v-am mai povestit eu si in alte articole si anume slow cooker-ul Crock-Pot. Are 2 setari de gatire ‘High’ si ‘Low’, precum si functia de ‘pastrare la cald’. Atat pe modul High, cat si pe modul Low se ajunge la aceeasi temperatura, diferența facand-o doar timpul necesar pentru ca slow cooker-ul Crock-Pot sa atinga punctul de fierbere (100°C). Datorita conceptului revolutionar de slow cooking, gatitul la temperaturi reduse, nutrientii se mentin în întregime si astfel obtii o mancare sanatoasa si gustoasa.
Dupa ce am masat si marinat carnea, am purces la a-i impresiona pe parintii care veneau la masa. Pentru ca eu eram la birou, treaba a facut-o Mircea, uimit si el cat de simplu a fost. A pus in Crock-Pot cateva radacinoase, ceapa si usturoi, a adaugat carnea marinata cu tot cu zeama si a rotit butonul pe modul „high”. Aparatul de gatit electric si-a facut treaba fara sa fie necesar sa fie verificat, schimbat temperatura si fara sa fie nevoie de lichid. Ba mai mult, este recomandat sa nu ridicati capacul in timpul gatirii, acest lucru duce la cresterea timpului necesar finalizarii preparatului. Cand am ajuns acasa cu ai mei, in casa mirosea deja divin. Am pus tacamurile si, pam-pam, am tabart pe halca de carne. Fericita va spun ca am reusit sa ii impresionez pe ai mei cu o friptura aromata si foarte frageda.
Pulpa de miel cu legume la Crock-Pot
Ingrediente (pentru 4 persoane)
-
- 1 pulpa de miel de 1,5-2 kg (marinata ca aici)
- 3 morcovi
- 2 bucati de pastarnac
- ½ telina
- ½ capatana de usturoi
- 1 ceapa
Pentru servire
-
- 1 legatura de untisor
- Cateva ridichi
Cum procedam
-
- Spalam si stergem bine radacinoasele
- Taiem telina in felii groase si ceapa in 2
- Punem in vasul Crock-Pot legumele, apoi adaugam carnea cu tot cu zeama
- Punem capacul si setam pe modul high 4 ore (sau low 6 ore)
- Gata!
Puteti gasi informatii si achizitiona produsul de aici.
Bucurati-va de masa de Paste alaturi de cei dragi si nu ezitati sa incercati gusturi noi.
Cu drag, Praji.
Articol sponsorizat de Crock-Pot.