NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Legume stir fry

Picture of Prăji

Prăji

februarie 8, 2013

Pentru ultima zi de campanie m-am gandit sa avem culori. Toti nutritionistii recomanda sa mancam colorat, cat mai colorat. De ce? Culorile insemna, vitamine, minerale, nutrienti (si lista poate continua), adica sanatate.

Din pacate, noi, romanii am mostenit un obicei nu foarte bun (ca sa nu-i spun foarte prost), acela de a face „terci” legumele. V-as recomanda sa incercam sa luam exemplul asiaticilor care pastreaza legumele fragede, colorate si sanatoase, desi le gatesc de „mama focului”, la propriu.

Cum reusesc ei asta: prin metoda stir fry! Dar ce inseamna de fapt stir fry? Este un procedeu de preparare a legumelor (si a carnii) in putin ulei si la foc foarte rapid, amestecand continuu. Prin aceasta metoda de frigere la foc iute, legumele sunt „sigilate” pastrandu-si astfel toate proprietatile, inclusiv fragezimea.

Iata asadar o varianta rapida si foarte sanatoasa.

Lista de ingrediente

Cum procedăm?

  • taiem toate legumele betisoare
  • incingem wokul foarte bine (toata actiunea se va desfasura la foc mare)
  • punem semintele de susan si asteptam sa pocneasca
  • cand incep sa sara, adaugam legumele si amestecam energic 2-3 minute
  • dupa 2-3 minute adugam sosul de soia (sau sarea)

Gata! Ati vazut ce simplu a fost?!

Pofta buna!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.