Ulei picant

…sau olio peperoncino

Cand mi-a venit ideea sa impartasesc cu voi aceste mici secrete din bucataria mea,  aveam deja in lista acest minunat ulei. Dar pentru ca sunt o prajiturista convinsa, am zis sa va spun mai intai cum sa va faceti propriul extract de vanilie, apoi sa trec la treburi mai… picante.

ulei-icant1

Cum va spuneam si in postarea de pe Facebook, probabil ca multi dintre voi stiti ca italienii nu manaca pizza cu sosuri, ci daca vor sa o faca mai picanta, pe langa ardeii de pe blat, adauga acest ulei. Fie ca va place pizza sau doar vreti sa adaugati putina “viata” in bucatele voastre, va recomand sa il folositi cu incredere. El se face foarte simplu si are o intrebuintare foooarte larga: de la fripturi si marinate, pana la tarte cu ciocolata;)

Iata ce ne trebuie:

  • o sticluta de 250 ml (cat de frumoasa posibil)
  • 3-4 linguri de fulgi de ardei iute (fulgi chilli)
  • 200-230 ml ulei de masline extravirgin sau ulei de floarea soarelui extravirgin

Cum procedam:

  • folosindu-ne de o palnie turnam in sticluta fulgii de ardei, apoi uleiul  
  • punem dopul si agitam un pic
  • il lasam la loc intunecat (valabil pentru orice ulei sau extract) pentru minim 5 zile
  • daca il consumati repede, completati cu ulei sau fulgi, dupa preferinte

ulei-picant3

Condimentati-va mancarurile si viata! 😉

Poate iti place si

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.