Spanac, oua jumari si bacon sau mic dejunul ideal

Cel mai bun mic dejun/brunch/pranz ever!

Dupa cum probabil ati observat din pozele de pe Facebook, duminica am facut o sesiune de shopping cu dragele mele prietene bloggarite Margot, Andie si Andreea, la, iubirea vietii mele, Ā Piata Obor. Are rost sa va spun ca am ajuns acasa dupa patru ore atat de incarcata incat a trebuit sa-l sun pe sotul meu sa vina sa ma ajute cu bagajele? Probabil v-ati dat seama. A fost o dupa-amiaza extraordinara cu vreme frumoasa si oameni frumosi care iti impartasesc pasiunea, intr-un loc unde orice hedonist culinar se simte in rai šŸ˜‰ Ā Printre legumele de sezon, fructele parfumate,branzeturile felurile, Ā mirodeniile si semintele care mai de care mai exotice, am descoperit si o doamna care vindea spanac proaspat. Nici n-am intrebat cat costa, am luat ditamai legatura si am pus-o pe cantar. Nu aveam in minte decat aceasta minunatie de reteta, care este inspirata dintr-o carte primita pentru studiu de la o alta blogarita draga sufletului meu; multumesc Antonia, cartea este supusa unui studiu aprofundat (si este in siguranta).

spanac4

Asadar sa vedem de ce avem nevoie:

Cantitatile sunt pentru patru portii

  • 600 g spanac proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • 4 oua
  • 20 g unt
  • 8 felii de prosciuto sau speck sau bacon (ce va place voua mai mult)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 8 felii de paine, de preferat facute in casa
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper proaspat rasnit

Cum procedam:

Pasul 1

  • Intr-o oala mare (4-5 l) punem apa la fiert, in care adaugam o lingura de sare
  • spalam bine spanacul, apoi il adaugam in apa care clocoteste
  • il lasam sa fiarba 4-5 min sau pana cand s-a inmuiat
  • il scoatem din oala si il lasam la scurs
  • intr-o cratita punem usturoiul taiat felii subtiri, cele trei linguri de ulei de masline si alte 3 linguri de apa – lasam la foc mic pana cand se inmoaie usturoiul
  • tocam spanacul dupa preferinte (mie imi place sa las si bucati mai mari pentru a-i simti gustul) si il adaugam in cratita cu usturoi
  • lasam la foc mic pana cand incepe sa fiarba
  • intr-un bol amestecam laptele si faina si il adaugam peste spanac
  • lasam sa fiarba la foc mic, amestecand continuu, pana cand se ingroasa – dam deoparte

Pasul 2

  • intr-o tigaie non aderenta (rece) punem ouale si untul, apoi le pune la foc mic
  • cand albusul oualor incepe sa se albeasca incepem sa amestecam usor, spargand galbenusurile
  • lasam la foc mic si amestecam din cand in cand pana cand untul este topit si absorbit in totalitate, iar ouale s-au tranformat in „jumari”- dam deoparte

Pasul 3

  • Indepartam grasimea in exces de pe prosciuto
  • punem la incins o tigaie
  • cand aceasta este incinsa, adaugam feliile de prosciuto Ā si le „prajim” pana cand devin crocante

Pasul 4

  • asamblam minunatia: paine-spanac-oua-bacon

spanac11

Pofta buna!

poate iti place si

No comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.