Biscuiti sarati, cu branza si rosii uscate

Biscuitii sarati, cu branza si rosii uscate sunt un snack ideal cand „ai manca ceva, dar nu stii ce.” In aceasta perioada cu totii avem tendinta sa mancam mai multe decat avem nevoie. Stand in casa, fara sa vrem, sa instaureaza mancatul de plictiseala. Tendinta este rontaim mereu cate ceva.

Daca sunteti ca mine si va vine sa gustariti mereu ceva sarat, nu ceva dulce, acesti biscuiti vin la fix. Pe langa snack in sine eu  ii pun si in salate. Dau un gust foarte bun si vin cu o textura perfecta pentru salata cu multe verdeturi si un dressing perfect (dar despre dressinguri de salata, intr-un alt articol).

Mai jos va las reteta scrisa si cea video.

De asemenea, cred ca ati observat deja superbul tocator pe care am pus acesti biscuiti. Este un tocator pe care l-am primit cadou de la Atelier Wood Design. Este facut manual, in Romania, de niste mesteri foarte priceputi, care pe langa tocatoare fac si niste piede de decor si mobilier absolut superbe. Le multumesc frumos pentru bijuteria pe care mi-au trimis-o.

Ingrediente (pentru ~ 15 biscuiti):

200 g faina

200 g branza sarata (ceddar, de burduf, telemea, feta)

150 g unt 82% grasime, la temperatura camerei

50 g rosii uscate

3 ardei iuti uscati (optional)

½ lingurita ierburi aromatice uscate, dupa preferinte (optional)

¼ lingurita piper

 Cum procedam:

Alifiem untul – adica il mixam 1-2 minute sau pana devine cremos

Adaugam branza maruntita sau data prin razatoare si mai mixam 30 de secunde

Maruntim rosiile uscate si ardeii (daca folosim) – cu blenderul sau cu cutitul si le adaugam peste mixul de unt si branza si mai mixam pana se incorporeaza

Punem piperul½  si ierburile aromatice uscate si mai mixam putin

Adaugam faina si continuam operatiunea cu mana – formam o bila de aluat (Framantam doar pana aluatul s-a legat. Daca vom framanta mai mult, vom activa glutenul, aluatu, va deveni elastic, iar la coacere biscutii, in loc sa fie fragezi, se vor intari)

Formam aluatul intr-un sul de 25 de cm, il invelim in folie aliemntara si il dam la rece pentru minim 30 de minute (poate sta la rece si 3 zile)

Scoatem aluatul de la frigider, il taiem in felii de ½ cm pe care le punem pe o tava de copt in acre am pus hartie de copt – nu e nevoie sa lasam mult spatiu intre ei deoarece nu se vor dilata la coacere

Coacem biscuitii la 180 de grade – 12 minute pentru biscuiti fragez si mai pufosi, 20 de minute pentru biscuti fragezi si crocanti.

Cu drag, Praji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.